Annons:

SKRÄLLEN: ”JC” KONTAKTAD OM TRÄNARUPPDRAGET I GULLRINGEN

Johan Carlsson har blivit tillfrågad om tränaruppdraget i Gullringens GoIF. Foto: Arkiv

SKRÄLLEN: ”JC” KONTAKTAD OM TRÄNARUPPDRAGET I GULLRINGEN

Gullringens GoIF jobbar med tränarlösningen till kommande säsong. Johan ”JC” Carlsson, med ett långt förflutet i Vimmerby IF, har blivit kontaktad av Gullringen. 
– Jag har fått en första intresseförfrågan, säger ”JC”.

Annons:

Johan ”JC” Carlsson är starkt förknippad med Vimmerby IF. Han har många år bakom sig som spelare i klubben och har på senare år varit både tränare och sportchef.

Dagens Vimmerby har på måndagen fått uppgifter från olika personer om att Johan Carlsson har blivit tillfrågad angående tränaruppdraget i Gullringen.

Stämmer ryktet att du har blivit kontaktad av Gullringen angående ett tränaruppdrag?

– Mm, vad ska jag svara på det? Jag har också hört ryktet, säger han och skrattar. 

Ligger det någon sanning i det?

– Jag har fått en första intresseförfrågan, men jag har inte fått frågan om att träna Gullringen. Jag har fått frågan om det är intressant, det kan jag säga. 

Hur reagerar du på det?

– Det är ingen speciell känsla och inget konstigt. Det är klart att det har funnits rivalitet mellan Gullringen och Vimmerby men jag själv känner väl att det har varit en ganska bra jargong mellan klubbarna de senaste åren. Det är ett gammalt groll som gör att folk tror att det är rivalitet hela tiden men så är det inte längre. 

"Jag har inte tackat nej"

Han har inte avfärdat Gullringens intresseförfrågan och är öppen för en diskussion. 

– Jag har inte tackat nej. Sedan vet jag inte riktigt vad Gullringen vill ha ut av det. Jag har bara fått en intresseförfrågan och jag har sagt att det är möjligt att det skulle kunna vara intressant. Sedan har inte vi kommit längre än så. Det är klart att de kollar upp andra alternativ och har en lista som de går efter. Jag vet inte hur den ser ut. 

Har du träffat Gullringen?

– Vi har diskuterat hur det skulle kunna se ut med tanke på att jag har kontrakt med Vimmerby IBK fram till sista mars. Jag nämnde det ganska omgående och det kan göra att de går vidare. Det är inte aktuellt att bryta kontraktet med VIBK. 

Oklart vad det är för roll

Han vet i dagsläget inte vad Gullringen tänker att han ska ha för roll.

– Nej, jag vet inte vad de har tänkt sig för konstellation och det finns konstellationer med mer än en tränare. Så långt har vi inte kommit. 

Vad är nästa steg?

– Det ligger hos Gullringen. De har kollat över intresset med mig tillsammans med flera som jag vet att de har kontaktat. Det är upp till dem att bedöma det och vilket spår de vill gå på.. De har hört av sig och jag har inte tackat nej.

Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp säger att han inte vill kommentera några specifika tränarnamn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt