Annons:

Gullringen värvar trio från grannklubbar:

Robin Gustafsson lämnar Djursdala SK och återvänder till moderklubben Gullringens GoIF. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen värvar trio från grannklubbar: "Jättespännande värvningar"

Gullringens GoIF satt ner med flera potentiella nyförvärv på söndagen. Nu har tre spelare kritat på för division 4-klubben. 
– Jag tycker att det är tre jättespännande värvningar, säger Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp. 

Annons:

Det handlar om Gullringsfostrade Robin Gustafsson och Daniel Johansson som ansluter från division 5-lagen Djursdala SK respektive Södra Vi IF. Även Samuel Lindell från Kisa BK är klar för Gullringen. 

– De tre skrev på igår. VI hade en lång dag på Gullemon och satt ner med flera spelare, säger Patrik Wärnehall. 

Egna produkter återvänder

Mittfältaren Robin Gustafsson återvänder till moderklubben Gullringen efter flera säsonger med spel i andra klubbar, bland annat Djursdala och Tuna. 

– Det är egen produkt som alltid är lite extra värdefull att få in. Vi vill ha så mycket Gullringskillar som möjligt i truppen. Han har spelat i division 3 tidigare så han vet vad som krävs. Han kände att det var dags att göra en seriös satsning igen, säger Wärnehall. 

Försvararen Daniel Johansson har spelat i grannföreningen Södra Vi IF de fyra senaste säsongerna och väljer nu att gå tillbaka till Gullringen. 

– Det är också en egen produkt och han har erfarenhet från spel i elitfyran när han var hos oss sist. Han har inte haft några problem med sitt knä i år så han känner att han vill satsa igen och få utmaningen med att spela högre upp. Han vill utvecklas som spelare, det är ett av hans motiv till att komma till oss, säger Wärnehall. 

Så går det med tränarfrågan

Mittfältaren Samuel Lindell plockas in från division 4-nykomlingen Kisa BK. 

– Det är en bolltrygg spelare med god spelförståelse. Han behöver jobba på att få upp sin fysik, vilket han själv är medveten om och har redan börjat ta tag i den. Blir han vältränad så kommer han vara duktig. Han vill ha mycket boll genom att komma ner i banan och hämta boll, säger Wärnehall. 

Har ni fler spelare på väg in i truppen? 

– Vi satt ner med flera spelare i går och pratade så vi får se vad som händer framöver. Inget är klart. 

Hur går det med tränarfrågan?

– Den jobbar vi också på. Önskemålet var att det skulle vara klart i går, men även för en månad sedan så ville man att det skulle vara klart i går. Huvudsaken är att det blir något som man tror på. Det har dragit ut till jul ibland, men det är ingen önskemål. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt