Annons:

Svårt kval för Storebro - ”Kan inte fega oss igenom det

Johan Carlsson blir viktig för Storebror i det kommande kvalspelet. Foto: Linus Johansson

Svårt kval för Storebro - ”Kan inte fega oss igenom det"

Storebro, Norrahammar, Malmbäck och Höreda. Med start på lördag gör de fyra lagen upp om en plats i nästa års division fyra. – Det är bara att gå för tre segrar, det finns inget annat, säger Storebros tränare Per Bäckman.

Annons:

För Storebro hade det räckt med en poäng hemma mot bottenlaget Sävsjö i den sista omgången för att säkra nytt division fyra-kontrakt. Istället blev det uddamålsförlust.

– Det tog ett tag att smälta den matchen, det kan jag erkänna. Men nu är det bara att köra på, vi kan inte ändra det som hände, säger Per Bäckman. 

Stark höst

Först ut är Norrahammar, som likt Storebro har spelat i division fyra i år. I laget finns bland annat den förre Djursdalaspelaren Robin Lindblad.

– Jag har ingen aning om vad det är för typ av lag. Det jag vet är att de gick jättedåligt i våras och har gått bra i höst.

En titt i spelprogrammet visar att Norrahammar har vunnit sex av sina åtta senaste matcher. Den senaste förlusten kom den 25 augusti.

Hur ser du på era chanser i kvalet?

– Vi ska väl ha lika stor chans som de andra. Klart att jag tror på det. Det är ju inte så att vi gjort en dålig säsong, vi har trots allt kommit sexa. Vi har slagit Åseda, Fågelfors och Hultsfred och jag har svårt att tänka mig att de här lagen ska vara så mycket bättre än dem.

Ivarsson saknas

En seger mot Norrahammar skulle förstås betyda mycket.

– Den första matchen i ett kval är alltid viktig. Vinner man inte den har man inte allt i egna händer längre, konstaterar Per Bäckman.

Det finns några frågetecken i Storebros trupp, men den enda som med säkerhet kommer att missa matchen är Joakim Ivarsson, som är sjuk.

Har du startelvan klar för dig?

– Nej, det får bli kvällens projekt.

Hur tänker du dig att ni ska spela?

– Jag har svajat lite fram och tillbaka. Men just nu är jag inne på att vi måste ge det chansen, vi kan inte fega oss igenom kvalet. Skulle vi inte reda ut det vill jag i alla fall att vi ska ha gett det chansen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt