Annons:

Djursdala och Storebro är två av tolv lag i nästa säsongs division 5-serie. Serieförslaget kom i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Serieförslaget till division 5 är presenterat – flera nya lag i serien

Smålands Fotbollförbund släppte serieförslag till samtliga distriktsserier i fotboll på onsdagseftermiddagen. Det blir vissa förändringar i den nordöstra division 5-serien. 

Annons:

Det blir i vanlig ordning många derbyfighter i den nordöstra division 5-serien. Om man jämför med fjolårets serie har det skett en del förändringar. 

Överlägsna seriesegraren IFK Oskarshamn är nykomlingar i division 4, IF Stjärnan, som misslyckades i kvalet till division 4, flyttas till sydöstra division 5-serien, Fårbo FF har begärt sig ner i division 6 och IFK Österbymo och BK Boston trillade ner i division 6. Boston kommer som tidigare nämnts inte till spel under 2021. 

Många nya lag i serien

Nya lag i serien är Gunnebo IF, uppflyttad efter gruppseger i kvalet, IF Ariel, seriesegrare i sin division 6-serien 2020, IFK Västervik, som trillade ner i femman efter flera säsonger i division 4. För att täppa igen luckorna efter Stjärnan och Fårbo har Bäckseda IF och Skede IF flyttats över till den nordöstra division 5-serien. 

Förbundet har i dag släppt sitt serieförslag och det ser ut enligt följande: 

Bäckseda IF 

Djursdala SK 

Gunnebo IF 

HM IS 

Hultsfreds FK 

IF Ariel 

IFK Västervik 

Målilla GOIF 

SK Lojal 

Skede IF 

Storebro IF 

Södra Vi IF 

Eventuella synpunkter på förslagen ska inkomma till Smålands Fotbollförbund senast söndagen den 24 januari. Det digitala representantskapsmötet i Växjö den 7 februari ska i sin tur fastställa serierna inför 2021. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt