Annons:

Nathalie Milton blev tvåmålsskytt för VIF mot klubbens pojklag. Foto: Ossian Mathiasson

14 mål i träningsmatch för VIF – här är motståndet i Svenska Cupen

Vimmerby IF skulle ha mött Lindö. Istället blev det ett poklag från egna föreningen. Matchen slutade 7-7 på söndagen.

Annons:

Det blev målfest å det grövsta när Vimmerby IF spelade säsongens första träningsmatch i helgen. För motståndet stod klubbens pojklag med 15- och 16-åringar. Matchen slutade hela 7-7.

– Lindö fick inte ihop lag. Vi fick jobba på hårt och ringde säkert runt till tio föreningar i regionen. Många hade redan träningsmatch och vissa ville inte spela. Då fick vi göra så här, säger VIF:s tränare Mikael Rinaldo.

7-7 innebär förstås att det var både målrikt och anfallsglatt på Ceos.

– Det var kul att göra många framåt, men mindre roligt med så många bakåt. Pojkarna ville verkligen vinna och det var ett bra motstånd. Det blev en bra genomkörare för oss, säger Rinaldo.

Nathalie Milton gjorde två mål . Övriga mål stod Julia Wirsén, Nathalie Johansson, Kajsa Gunnarsson, Elin Börjesson och Stina Kägo Bragsjö för. 

"Ska bli recept"

På måndagen lottades även Svenska Cupens första omgång. För Vimmerbys del väntar division 1-laget IFK Värnamo på hemmaplan. Någon speltid är ännu inte fastställd för den matchen. 

Om Vimmerby IF tar sig förbi tre omgångar väntar gruppspel 2022 i cupen. Nästa match för VIF är mot Jönköping Södra på söndag.

– Det ska bli spännande. De satsar uppåt och blir nog också en bra värdemätare för oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt