Annons:

HFK imponerade och tog övertygande seger mot DSK

Krister Borgh var mycket belåten efter Hultsfreds klara 4–1-seger mot Djursdala SK. Foto: Ossian Mathiasson

HFK imponerade och tog övertygande seger mot DSK

Hultsfreds FK har tappat många tongivande spelare och Djursdala SK har fått in många duktiga spelare. I kvällens träningsmatch vann ett ungt HFK med 4–1 efter en kanoninsats.
– Jag är mäkta imponerad över vår första halvtimme, säger tränaren Krister Borgh. 

Annons:

De två kommande seriekonkurrenterna Hultsfred och Djursdala mötte varandra i en träningsmatch på tisdagskvällen. 

Då slog HFK till med en storseger efter att ha genomfört matchen på starkt sätt. Krister Borgh, tränare i HFK, var mycket nöjd med sitt unga lags insats i säsongens första träningsmatch. 

– Vi spelade ut dem ganska ordentligt första halvtimmen. Vi hade bra rörelse, variation i anfallsspelet och varvade långa bollar med småpassningsspel, vilket vi lyckades med. Vi har ett ungt lag men spelarna ställer ganska höga krav på sig själva och varandra, säger Krister Borgh.

 "Positivt överraskad"

Ahmadmilad Naimy såg till HFK tog ledningen med 1–0 i 32:e minuten innan DSK:s Imad Khankan kvitterade kort därpå. HFK sprang ifrån till seger med 4–1 efter paus där Simon Tuvesson, Arvid Eckerstig och Noah Sandelius gjorde mål. Den sistnämnde hoppade in i sin första a-lagsmatch i 75:e minuten och blev målskytt en minut senare. 

– Vi fortsatte att vara rörliga och vann mycket andrabollar. En riktigt bra första match på det stora hela. Jag är positivt överraskad. Vi vann fullt rättvist och skapade betydligt fler målchanser, säger Krister Borgh. 

"Vi är inte nedslagna"

Torbjörn Allvin, tränare i Djursdala, fick inte lika bra svar från sitt lag efter segern i första träningsmatchen mot Målilla. 

– Vi gjorde en bra match mot Målilla och trodde att vi skulle vara lika bra mot HFK. HFK var väldigt bra. Det unga laget sprang betydligt mer än vad vi gjorde och dominerade de första 30 minuterna innan vi växte in i det och skapade många bra chanser, säger Torbjörn Allvin. 

Ett hungrigt och påslaget HFK var flera klasser bättre än DSK i afton. 

– Vi skapade knappt en enda målchans efter paus. HFK var betydligt bättre än oss i andra. Segern var helt odiskutabel, vi är inte nedslagna överhuvudtaget utan vi vet att vi kan bättre. 

I ett riktigt bra HFK stack Oscar Karlsson, Gustav Föghner, Arvid Eckerstig och Emil Tapper ut. Simon Henriksson erhöll beröm för sin insats i DSK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt