Nova och Emilia på pallen i första inomhustävlingen på nästan två år

Emilia Håårdh gjorde bra ifrån sig när inomhussäsongen i friidrott drog igång i helgen. Foto: Privat

Inomhussäsongen i friidrott drog igång i helgen. Både Emilia Håårdh och Nova Mattsson gjorde bra ifrån sig och hamnade på pallen.

Friidrottstävlingen Folkungaspelen avgjordes i Campushallen i Linköping under den gångna helgen. Södra Vi IF hade två tävlande på plats, Emilia Håårdh och Nova Mattsson, i den första inomhustävlingen på nästan två år.

Det blev två pallplatser på två starter för 13-åriga Emilia Håårdh, som tävlade i F15-klassen och tog silver på 60 meter. Hon tog sig till finalen genom seger i sitt kvalheat på nytt personbästa 8.47, vilket tar upp henne på andra plats på årsbästalistan i Sverige. Hon fick se sig slagen med två hundradelar i finalen. Emilia tog även silver i längdhopp.

Elvaåriga Nova Mattsson tävlade i F13-klassen och tog silver i höjdhopp med nytt personbästa 1,32. Nova tog en fjärde plats i längdhopp och slutade sjua i finalen på 60 meter.