Annons:

Pangstart för Tobo – ”Nu siktar vi på att gå upp”

Tobo GK går ut i ledarboll när division två avgörs i dag. Foto: Privat

Pangstart för Tobo – ”Nu siktar vi på att gå upp”

Tobo GK fick bästa tänkbara start när seriespelet i division två inleddes i Eksjö i går. Laget går ut i ledarboll i dag och har god chans att ta steget upp i division ett.
– Nu siktar vi på att gå upp, säger Marcus Svensson, som är en av spelarna i laget.

Annons:

Marcus Svensson, Rasmus Rosin, Robert Blom och Mikael Folkesson spelar i det Tobo GK som är i delad ledning tillsammans med Nässjö GK efter den första dagens spel.

– I första ronden var det foursome, som innebär att man spelar i lag och slår vartannat slag, som gällde. Rasmus och Robert gick på 71 slag, vilket var ett under par. Jag och ”Micke” gick på 79 slag, men det var endast den bästa scoren som räknades, så det innebar 71 slag för laget, säger Marcus Svensson. 

Siktar högt

Därefter väntade bästboll, vilket innebär att båda spelarna spelar sitt eget spel och att man sedan tar den bästa scoren på varje hål.

– Jag och Robert spelade ihop och vi gick runt på 64 slag, åtta under par. Rasmus och Micke gick på 70 slag, två under par. I den spelformen räknas båda resultaten in, säger Marcus Svensson.

I dag fortsätter och avslutas seriespelet med foursome på morgonen och singelspel på eftermiddagen.

Är målet att gå upp till division ett eller har det gått oväntat bra?

Vi visste att vi hade chansen om alla skulle spela bra. Vi hade egentligen inget uttalat mål, men nu siktar vi på att gå upp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt