Annons:

BESKEDET: Klubben tvingas dra sig ur:

Hultsfred Handboll tvingas dra sig ur division 2. Foto: Arkiv

BESKEDET: Klubben tvingas dra sig ur: "Är tråkigt"

Hultsfred Handboll klarade sig kvar i division 2 efter kval. Men nu kommer beskedet: klubben drar sig ur serien och begär ner sig själva i division tre.
– Anledningen är att halva laget försvinner, säger klubbens Ulf Larsson.

Annons:

Länge och väl har Hultsfred Handboll varit ett av traktens bästa handbollslag. Klubben har abonnerat på en plats i division 2, men till den kommande säsongen var det nära att laget ramlade ned i trean.

Efter en kvalseger mot Cyrus klarade HHF nytt kontrakt.

Nu kommer beskedet att det ändå inte blir spel i tvåan.

– Seniorsektionen hade möte förra veckan angående seniorlaget och då tog vi beslutet att begära ned oss själva i division tre. Anledningen är att halva laget försvinner, de flyttar eller slutar. Då har vi inte där att göra. Det är så många som försvinner så vi hade blivit ett stryklag, säger Ulf Larsson. 

"Bara att bryta ihop"

HHF har meddelat både Smålands och Skånes Handbollsförbund om beslutet. Beslutet var enhälligt.

– Vi får se vad de säger, men alla i klubben förstår varför vi gör det här. Vi har haft några år där vi inte klarat av generationsskiftet riktigt. De äldre spelarna slutar och vissa juniorer flyttar iväg för att studera. 

Hur känns det att behöva ta det här beslutet?

– Det är tråkigt, men det är bara att bryta ihop och gå vidare. Tittar vi på ungdomssidan så har vi fler ungdomar än någonsin tidigare kanske. Det är möjligt att det var fler när vi hade flicklag också, men annars ser det väldigt bra. Det är just årgångarna mellan 1998 och 2003 där det har varit svårt. 

Flera slutar

Listan på spelare som lämnar kan göras lång. Det handlar bland annat om Robin Löfstedt, Andreas Thorngren och Albin Nilsson. Ivan Pilipovic hade kontrakt i division två, men vad som händer nu är oklart. Sasa Omrcen, Eric Schultz, Lukas Örnros och Gustav Örnros kommer inte att spela vidare.

Trots beskedet har Ulf Larsson positiva tankar inför framtiden.

– Det kommer ta några år men från 2003 och nedåt ser det bättre ut. Vi hoppas att några av dem kan komma uppåt, även om det nog tar två till tre år innan vi kan ha ett slagkraftigt lag igen. Det här laget kommer klara sig bra i division 3, men det dröjer nog några år innan vi diskutera division 2 igen. 

Finns det någon risk att ni inte kommer till spel alls?

– Nej, det hoppas jag verkligen inte. Vi har lagt all kraft på division 2, men det finns inte mycket att hämta i vårt upptagningsområde tyvärr. Men vi ska ha igång en seniorverksamhet och det ska vara roligt att titta på oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt