Annons:

VIBK-trion bjöd på magi: ”Så här det ska vara”

Jonatan Green, Victor Wall och Kim Karlsson hade mycket att fira i kväll. Foto: Simon Henriksson

VIBK-trion bjöd på magi: ”Så här det ska vara”

Victor Wall, Jonatan Green och Kim Karlsson bjöd på magi. Då vann Vimmerby IBK hemma mot Kalmarsund ungdom med 12-5.
– Vi vet att när vi får fart på bollen är det många lag som inte hänger med, ler Victor Wall.

Annons:

Kedjeformationen med Victor Wall, Kim Karlsson och Jonatan Green har trollbundit publiken i Vimmerby idrottshall otaliga gånger. I kväll gjorde de det igen. Karlsson svarade för fyra mål och en assist, Wall för tre mål och två assists och Green för två mål och tre assists. Trion var inblandad i nio (!) av VIBK:s tolv mål i storsegern mot Kalmarsund.

– Det är så det ska vara. Skämt åsido. Vi vet att när vi får fart på bollen är det många lag som inte hänger med, säger Victor Wall.

Är det den bästa insatsen ni tre har presterat den här säsongen?

– Ja, det får jag säga. Det har blivit lite grinigare på träningarna efter nyår och vi har tänt till mer. Det lossnade lite förra matchen och i dag var det väldigt bra.

”Bland det bästa vi har presterat

VIBK - och förstafemman - gjorde en mycket stark förstaperiod och gick fram till en till synes säker 5-1-ledning. Första halvan av den andra perioden tappade dock hemmalaget fokus och släppte upp Kalmarsund till 5-4. Då vaknade Vimmerby till liv igen.

– Det var skönt att få lite andrum genom att göra både 6-4 och 7-4 innan perioden var slut, tycker Victor Wall.

I den sista perioden hittade hemmalaget sitt fina spel igen och gick fram till 12-5. Mycket handlade om... just det, firma Wall, Karlsson och Green.

Hur bra var den här matchen?

– Första och tredje perioden var som mot Hovshaga förra helgen, riktigt bra. Bland det bästa vi har presterat den här säsongen. Andra var ju sisådär, men totalt sett var matchen klart godkänd.

Likadant förra säsongen

Det är bara att konstatera att Vimmerby är bättre med kniven mot strupen, när laget helt enkelt måste vinna matcherna. Efter uppehållet har VIBK tagit tre raka segrar och närmat sig topp två i tabellen litegrann.

– Jag vet inte varför det är så, men det var ju likadant förra året. Då såg det också bra ut efter nyår, konstaterar Victor Wall.

Hur är det att spela under den här pressen?

– Just nu känns det som att det inte är någon fara. Vi har ett jäkla go på träningarna. Det är kul att spela nu.

”Fantastiskt bra”

Tränaren Mathias Lennström var förstås också nöjd över segern - och vad matchens tre förgrundsfigurer uträttade.

– De var fantastiskt bra i dag, det var nog inte så kul att möta dem. De gjorde ett par riktigt vackra mål, det var bara stå och njuta, skrattar Mathias Lennström.

Hur skulle du sammanfatta er insats?

– Vi gjorde en fantastisk förstaperiod med ett jäkla tempo. Sen var första tio i andra dåliga som fasen. Men vi tog tag i det igen och sista perioden var en dans på rosor.

Vann med 18-5

I nästa omgång ställs Vimmerby i en mycket tuff bortamatch mot Olofström, som just nu leder serien.

– Det känns jättebra att möta dem. De har antagligen lite revanschsug efter att ha blivit utskåpade i Vimmerby (18-5, reds. anm.). Vi är bättre nu än vad vi var då och det är säkert Olofström också, säger Victor Wall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt