Annons:

VIBK kan räkna med stort stöd i kväll: ”Det betyder massor”

Vimmerby IBK kan räkna med rejält stöd i kvällens avgörande match. Foto: Linus Johansson

VIBK kan räkna med stort stöd i kväll: ”Det betyder massor”

I kväll spelar Vimmerby IBK för en plats i division ett i Karlskrona. Laget kan räkna med ett stort stöd på läktarplats.
– Det är fantastiskt att så många vill åka så långt för vår skull, säger VIBK-spelaren Jonatan Green.

Annons:

Vimmerby IBK är det laget i serien som har överlägset bäst stöd på sina hemmamatcher med en bra bit över 400 åskådare i snitt. I kväll, när serien ska avgöras, lär VIBK dessutom få ett jättestöd på bortaplan. En fullbokad supporterbuss med ett 50-tal fans åker ned till Karlskrona för att bära fram Vimmerby till tre nödvändiga poäng.

– Det är verkligen skitroligt att det går en fullastad buss från Vimmerby. Det blir lite skillnad att spela inför det stödet. Jag vet att de har fixat med flaggor, banderoller och sånt under veckan, säger VIBK-backen Ricky Gustafsson.

Vad betyder det att få stöd av en klack i kväll?

– Det kan mycket väl vara så att man orkar det där lilla extra när man har det stödet. Det är stor skillnad att spela med publiken i ryggen.

”Det var hemskt”

Jonatan Green är inne på samma linje.

– Stödet vi får av dem betyder så klart massor. Som spelare är det så mycket roligare att spela inför en stor publik. Våra supportrar är värda ett bättre slut den här säsongen, säger Jonatan Green.

För att Vimmerby ska gå upp i division ett krävs tre poäng borta mot Örlogsstaden i kväll samtidigt som Jönköping inte tar någon poäng mot Nässjö.

– Efter förra säsongens avgörande match mot Hovslätt vill man så klart inte känna samma känsla igen. Det var hemskt och är inget jag vill tänka på nu. Det är lite synd att vi inte har det i egna händer, men vi kan bara fokusera på att göra vårt och hoppas på Nässjö, konstaterar Jonatan Green.

”Ganska stor chans”

Ricky Gustafsson:

– Jag tror att vi kommer göra vårt, men är mer osäker på hur det kommer att gå i den andra matchen. Men jag tycker ändå att det är ganska stor chans. Jag hade inte gärna åkt till Nässjö med kniven mot strupen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt