Annons:

Matcherna duggar tätt – VIBK tar emot stark nykomling

Victor Wall, John Pettersson och Jonatan Green jagar tre poäng när Vimmerby IBK tar emot Nässjö IBF på hemmaplan i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Matcherna duggar tätt – VIBK tar emot stark nykomling

Ny match och fortsatt fem poäng upp till serieledning. Vimmerby IBK tar emot starka nykomlingen Nässjö IBF på hemmaplan på fredagskvällen.  

Annons:

En vecka har gått sedan Vimmerby IBK:s bittra uddamålsförlust mot serieledaren KFUM Jönköping på hemmaplan. 

Tabelläget är oförändrat efter veckans matcher. VIBK har därmed fortsatt fem poäng upp till serieledande KFUM Jönköping.

Dagen efter VIBK:s knappa 5–4-seger i derbyt mot Westerviks IBK gjorde KFUM Jönköping processen kort med Jönköping IK Utveckling och vann med 12–2. 

– Det är fortfarande mycket kvar av säsongen. Vi kan i första hand bara fokusera på oss själva, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

"De har en del spets"

Nässjö IBF, nykomlingen som har tagit sig till en stabil mittenplacering, är VIBK:s kommande motståndare i division 2.  

– Det är ett kontringsstarkt lag som spelar ganska fysiskt. De har en del spets i år med Fredrik Anarp och Ludvig Eriksson, två spelare med kapacitet att spela högre än division 2. Anton Curhed har också vänt hem från KFUM Jönköping under säsongen, säger Alexander Pettersson. 

När lagen möttes i Nässjö i slutet av oktober vann VIBK med 8–3 efter en stark insats. 

– Vi gjorde en riktigt bra bortamatch i det ni kallar för ”mardrömsarenan” men som vi själva inte pratar så mycket om. Det var en av våra bättre prestationer för säsongen och jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna göra en liknande insats på hemmaplan, säger Alexander Pettersson. 

Han förväntar sig en jämn och tuff match mot Nässjö som kommer bjuda upp till kamp. 

– Nässjö är inget lag som backar hem. Det blir inte som i tisdags när vi möter ett lag som inte vill spela innebandy och bara står på egen planhalva och väntar på misstag. Jag har goda förhoppningar om att vi ska göra en betydligt bättre prestation än i tisdags men också att vi ska kunna få till en liknande matchbild som sist mot Nässjö. 

Så är läget i laget

Alla spelare är tillgängliga förutom skadade Adrian Brorsson och Nils Danielsson, forwarden som ställs över för att kunna spela med både A- och B-laget framöver. 

– Du får spela två raka A-lagsmatcher och sedan måste du stå över en match och spela en B-lagsmatch för att det ska börja om på noll. Spelar du tre raka A-lagsmatcher blir du A-lagsspelare på pappret, säger Pettersson. 

Centern Elliot Kronstrand är tillbaka i spel efter att ha missat derbyt mot Westerviks IBK. 

– Jag räknar med att han är 100 procent. Allvarlighetsgraden på skadan var inte så farlig och det är inget som kommer bli värre av att han kör på. 

Hugo Miss får förtroendet mellan stolparna och Jesper Ahnfeldt startar på bänken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt