Annons:

Poängkungen nobbar SSL-klubbar - stannar i VIBK

Jonatan Green stannar i Vimmerby IBK. Foto: Linus Johansson

Poängkungen nobbar SSL-klubbar - stannar i VIBK

Elva klubbar, varav två i Svenska Superligan, har visat intresse för Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green. Nu har alla fått nobben.
– Jag vill inte riskera att få sitta på bänken i ett år. Om ett år kanske jag känner mig mer redo, säger Jonatan Green, som istället fullföljer sitt kontrakt med VIBK.

Annons:

Jonatan Green är en av Vimmerby IBK:s viktigaste spelare i jakten på att nå division ett. Länge har det varit oklart om han skulle fullfölja sitt kontrakt med VIBK. Ett tiotal andra klubbar, på olika nivåer i både Sverige och utlandet, har visat intresse för Green.

Jobbet en avgörande faktor

Nu har poängkungen gjort sitt val. Han nobbar bland annat Växjö, som var i SM-final den gångna säsongen, och Pixbo. Istället blir det fortsatt spel i moderklubben Vimmerby och division två.

– Jag har haft svårt att bestämma mig och har verkligen vägt för- och nackdelar mot varandra. Det är många saker som spelar roll när man ska göra ett val. Jobb är en av de sakerna. Jag har nyligen fått en fast tjänst i Vimmerby och det spelade en ganska stora roll, säger Jonatan Green.

– Jag har pratat med de lag som visat intresse för mig och berättat varför beslutat fallit på att stanna i Vimmerby. Alla har full förståelse för mitt beslut och att jobbet och trivseln väger tungt, fortsätter Green.

”Kan ta kliv i Vimmerby”

Den klubb som låg närmast Greens signatur på ett kontrakt var Växjö.

– Jag har ju pratat med många klubbar och vi kommer att ha vidare kontakt i framtiden. Det känns extra skönt när tränare för Växjö och Pixbo säger att de kommer göra ett nytt försök redan till nästa säsong. Det finns inga stängda dörrar och man vet inte vad som händer under säsongen heller, om det skulle öppna upp sig för en utlåning till exempel.

Känns det inte tråkigt att tacka nej till SSL-klubbar?

– Klart att det har tagit emot att säga nej till Växjö och även andra lag. Men jag tycker att jag fortfarande kan ta kliv i min utveckling i Vimmerby.

Tredje gången gillt

Jonatan Green hoppas nu kunna vara med och föra Vimmerby IBK till division ett kommande säsong.

– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong med VIBK. Vi har snubblat på mållinjen två säsonger i rad så nu är det bara hoppas att det blir tredje gången gillt. Vi bör vara rejält revanschsugna och väl medvetna om vad som krävs för att det ska gå vår väg, säger Jonatan Green.

En handfull spelare har försvunnit

VIBK:s poängkung har tidigare sagt att han vill se en satsning och att laget ska vara redo att gå upp i division ett kommande säsong. Men i nuläget känns laget snarare svagare än förra säsongen. Martin Tedborn och Adam Jacobsson har eller kommer att flytta och Hampus Svensson Starkenberg har bytt klubb. Dessutom har Jonas Friberg och Jonas Elofsson meddelat att de slutar, alternativt trappar end. På pluskontot finns bara HM IS-duon Alexander Pettersson och Simon Nilsson.

– Jag har tänkt på det och det kan vara så att vi behöver ha in ett par duktiga spelare. Sen kanske några av de där spelarna kan fortsätta ändå. Jag tycker fortfarande att vi har ett bra lag. Många viktiga spelare har förlängt och det har också spelat in i mitt beslut.

Fakta

Klubbarna som har kontaktat Jonatan Green:

Växjö (SSL)

Pixbo (SSL)

Kalmarsund (Allsvenskan)

Craftstaden (Allsvenskan)

Fagerhult (Allsvenskan)

Strängnäs (Allsvenskan)

Röke (division 1)

Vöikers (division 1)

Hovslätt (division 1)

NOR 92 (norska division 1)

Benlöse (danska högstaligan)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt