Annons:

Tonåringar tävlar om platsen mellan stolparna – ”Bagi är bättre”

Ludwig Strömsten har stått de tre första seriematcherna för Vimmerby IBK. Nu lutar det åt att han ersätts av Viktor Bagi i söndagens hemmamatch mot Nässjö. Foto: Linus Johansson

Tonåringar tävlar om platsen mellan stolparna – ”Bagi är bättre”

Ludwig Strömsten har fått chansen i Vimmerby IBK:s mål i de tre första matcherna. Men till matchen mot Nässjö är nyförvärvet Viktor Bagi tillbaka efter skada. Det öppnar för en stenhård konkurrens mellan de båda målvakterna, som båda är födda 1999. – Vi har inte bestämt oss helt, men det lutar åt att Bagi får chansen mot Nässjö, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

När Jerry Knutsson bestämde sig för att flytta till Stockholm plockades Västervikskillen Viktor Bagi in som en tänkbar ersättare. Bagis start i Vimmerby IBK blev dock inte vad han hade hoppats på. Ett brutet lillfinger har hållit 16-åringen borta från spel i mer än en månad. Men under den här veckan har hann kunnat träna obehindrat.
– Det känns skönt att vara tillbaka, jag är sjukt taggad. Nu har jag ju inte varit igång på en och en halv månad, men som jag ser det är jag 100 procent, säger Viktor Bagi.

”Vågar mer”

I Bagis frånvaro har en annan 16-åring, VIBK-produkten Ludwig Strömsten, gjort flera fina insatser mellan stolparna. Det har också slutat med tre inledande segrar för Vimmerby.
– Jag är nöjd. Ser jag till helheten för mig och laget har det gått oerhört bra. Den matchen jag är mest nöjd med är den mot Kalmarsund, säger Ludwig Strömsten.
Känner du att du har utvecklats mycket den här säsongen?
– Ja, oerhört mycket bara sedan premiären mot Westervik. Det har nog främst att göra med ett bättre självförtroende och att jag vågar mer nu.

”Redan nervös”

Nu väntar alltså en stenhård konkurrenssituation mellan de båda unga målvakterna. Där bakom finns också Michal Mosiej.
– ”Ludde” har verkligen gjort det jättebra. Nu kommer Viktor Bagi in i truppen till matchen mot Nässjö och i nuläget lutar det åt att han får chansen i den matchen, säger Jonas Friberg.
Viktor Bagi själv är beredd att kliva in mot Nässjö.
– Absolut. Jag är redan nervös, men jag tror inte att det är något negativt, säger Viktor Bagi.
Hur ser du på konkurrensen med Ludwig Strömsten?
– Jag tycker bara att det är positivt. Det gör att vi båda förbättrar oss.

Skiljer två decimeter

Både Bagi och Strömsten är talangfulla målvakter. Den största skillnaden på dem är storleken. Bagi är nämligen ett par decimeter längre än sin konkurrent.
Ludwig Strömsten tar konkurrensen med ro:
– Jag förväntar mig inte att vara förstamålvakt den här säsongen. Enligt mig är Bagi bättre.
Så du blir inte besviken om du inte får stå mot Nässjö på söndag?
– Det är klart att jag vill stå. Men jag skulle förstå om tränarna inte väljer mig, säger Ludwig Strömsten.

Toppar tabellen

Vimmerby IBK har som bekant fått en bra start på säsongen och toppar division två-tabellen efter tre inledande segrar. På söndag väntar Nässjö på hemmaplan.
– Det blir egentligen den första riktiga utmaningen för oss. Jag tror att Nässjö kommer att ligga med på den övre halvan, säger Jonas Friberg.
Utöver Viktor Bagi får VIBK också tillbaka Alexander Pettersson och Ricky Gustafsson till den här matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt