Annons:

Greens sanslösa succé – 13 poäng på två matcher:

Jonatan Green fick jubla många gånger i hemmapremiären mot Växjö IBK Utveckling. Den poängstarke forwarden gjorde åtta poäng, två mål och sex assist, i 11–2-segern. Foto: Ossian Mathiasson

Greens sanslösa succé – 13 poäng på två matcher: "Över förväntan"

13 poäng på två matcher.
Jonatan Green har fått en sanslöst bra start på säsongen med Vimmerby IBK.
– Jag får vara nöjd med utdelningen i kväll. Det är ganska maximal utdelning, säger poängkungen efter att ha gjort två mål och sex assist i hemmapremiären. 

Annons:

Fem premiärpoäng mot Ingelstad IBK följdes upp av ytterligare åtta (!) poäng i match två hemma mot Växjö IBK Utveckling. Jonatan Green har fått en fullkomligt lysande start på comebacksäsongen i Vimmerby IBK och noterats för 13 poäng på två matcher i division 2. 

– Det är väl tur att jag har folk i min omgivning som kan avsluta, säger Jonatan Green och skrattar efter matchens slut. 

– 13 poäng är helt klart över förväntan. Inför säsongen visste man väl inte riktigt var man stod, varken jag själv eller laget, eftersom jag kommer från en knackigare säsong än vad jag är van vid. Att jag får sån här utdelning i början av säsongen är väldigt skönt och viktigt, säger Jonatan Green. 

"Ska inte ta mig vatten över huvudet"

Jonatan Greens bästa poängsäsong i VIBK är 2018/2019 då han noterades för 72 poäng. 

Hur ser du på dina chanser att göra slå den noteringen?

– Jag tror aldrig att jag har haft en sån här bra start med 13 poäng på två matcher, men det är 20 matcher kvar. Det är svårt att hålla det snittet och det kan jag inte räkna med att göra heller. Jag ska inte ta mig vatten över huvudet.

Laget har också fått en superb säsongsstart med två inledande segrar och 23–6 i målskillnad.

Hur bra är ni?

– Det är svårt att dra för stora växlar. Det kommer garantera komma tuffare matcher och då gäller det att höja sig ett snäpp till. Vi har gjort det bra och det är någon ingen som hade räknat med att vi skulle ha 23–6 i målskillnad efter två matcher. 

Vad är förklaringen till det?

– Vi har hungriga och bra spelare och en stark och bred trupp. Det är krig på varje träning samtidigt som vi har roligt tillsammans. Det är konkurrens om platserna och den här bredden har vi kanske inte haft på några säsonger i VIBK. Det är dumt att klaga på den här seriestarten. 

"Väldigt bra utdelning"

Vimmerby gjorde processen kort med Växjö IBK Utveckling och punkterade matchen i första perioden. Efter drygt elva minuter ledde VIBK med 5–0 och segern skrevs till 11–2. 

– Jag tycker att vi har väldigt bra utdelning och är rätt effektiva. Vi gör en bra match bortsett från en dipp på sju-åtta minuter i andra perioden. De har bra tryck och vi reder ut det bra. Det är en styrka att bara släppa in två mål i sån här match. Det är ett bevis på att vi krigar hela vägen in och aldrig släpper taget om bromsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt