Annons:

Green skrek ut glädjen:

Jonatan Green skriker ut sin glädje efter avgörandet. Foto: Simon Henriksson

Green skrek ut glädjen: "Behöver just sånt här"

Vimmerby IBK fortsätter att vinna på hemmaplan. I en mycket hetsig match avgjorde Jonatan Green mot slutet av förlängningen.
– Jag blir inte sämre av den här matchbilden, säger han och skrattar.

Annons:

Det var en match med väldigt många olika ansikten. När krutröken lagt sig var det Vimmerby IBK som hållit sin segersvit vid liv. Samtidigt var Tenhults IF första lag den här säsongen att ta poäng av VIBK i Idrottshallen.

Stor matchhjälte blev Jonatan Green, som stänkte dit den avgörande 6-5-bollen i numerärt överläge i förlängningen. Då återstod endast 21 sekunder och Green skrek ut sin glädje.

– Klart jag blev glad. Som matchen blev, när det var lite hetsigt, så var det otroligt skönt att få avgöra så sent, säger han.

Hans lag kom inte alls ut som förväntat och gjorde en blek figur första 20.

– Det var ganska avslaget i första från vår sida och dåligt. 

Växer av matchbilden

Lika dåligt började det i andra, men sedan fick VIBK så sakta igång kropparna och maskineriet. Parallellt med blev intensiteten högre på plan och det fanns en irritationsnivå som inte skådats den här säsongen på planen.

– Det är jämnt i tredje och det uppstår en hel del situationer. Det går kanske lite för långt och blir lite för hårda situationer. Flera vill ha en utvisning och då blir det reaktioner. 

Känslan är att du uppskattar det?

– Jag blir inte sämre av den matchbilden. Jag behöver sånt här. Det finns en del som vill hålla tillbaka mig, men jag höjer mig när det blir så här. Jag växer in i matchen tycker jag och steppar upp. Det ligger i linje med hur matchbilden blir. Jag tycker om det.

Irriterade motståndarna

Green tycktes också reta gallfeber på vissa bortaspelare.

– En del tycker det är fel fokus på mig, men jag går inte ned mig av det. Jag blir bättre. 

Hur skönt var det att få med sig segern och bonuspoängen?

– Klart man vill ha tre poäng, men det är ganska rättvist med två till oss och en till dem. Det här kan vara en viktig extrapoäng när säsongen summeras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt