Annons:

Greens dubbla jakt inför avslutningen - ”Alldeles för osynlig”

Jonatan Green jagar både förstaplatsen i tabellen med VIBK och i poängligan.

Greens dubbla jakt inför avslutningen - ”Alldeles för osynlig”

Vimmerby IBK är tvåa i tabellen och Jonatan Green är tvåa i poängligan. Med bara fyra matcher kvar att spela är frågan om någon av andraplatserna kan förvandlas till en förstaplats.
– Det är skönt att fortfarande ha något att spela för, säger Jonatan Green.

Annons:

18 matcher in i division två har Vimmerby IBK bara förlorat tre matcher. Risken är ändå stor att laget kommer få nöja sig med en andraplats i tabellen. Anledningen stavas KFUM Jönköping. Serieettan har bara förlorat en match så här långt och är fem poäng och 29 plusmål före VIBK med bara fyra matcher kvar att spela.

– Jag tycker ändå att tre förluster på 18 matcher är ett bra betyg. Hade det varit en ”vanlig” säsong där topp två i serien avancerar hade vi kunnat säkra en av de platserna redan på fredag. Även om jag har svårt att vara helt nöjd måste jag ändå säga att vi har gjort det väldigt bra så här långt, säger Jonatan Green.

Får hoppas på skrällar

En serieomläggning innebär att laget som vinner serien får kvala mot division 1. För tvåan är det slutspelat.

Vad tror du om möjligheterna att klättra förbi KFUM Jönköping?

– Svårt att säga. Vi kan bara hoppas på att lagen som möter dem nu på slutet lyckas skrälla, samtidigt som vi måste vinna varje match som är kvar. Det är skönt att vi fortfarande har något att spela för.

I nuläget talar mycket för att ni kommer att sluta tvåa. Skulle det vara bittert med tanke på att ni gjort en så stark säsong?

– Både och. Vi har två knappa förluster mot KFUM, där båda matcherna kunde slutat hur som helst. Det är klart att det var tungt att förlora seriefinalen hemma mot dem, där de gjorde 8-7 med 38 sekunder kvar. Samtidigt tycker jag att det är ett väldigt bra lag och kollar man tabellen ser man ganska tydligt att det är de och vi som är de två bästa lagen i serien, säger Jonatan Green.

Skuggar i poängligatoppen

På fredagskvällen åker Vimmerby till Sävsjö för match mot tabellsjuan Sävsjö IBK. Laget har bara två poäng ned till Väckelsång under strecket. KFUM Jönköping å sin sida möter jumbon Slätafly på hemmaplan.

– Det ska bli kul och det brukar bli roliga matcher mot Sävsjö. Det är lite överraskande att de hamnat i bottenstriden. Jag tror att de kommer att lösa det till slut, men det vore skönt att vinna mot dem så att de får fortsätta att svettas ett tag till.

Jonatan Green har sin vana trogen vräkt in poäng under säsongen och är tvåa i seriens poängliga. Med sina 55 poäng (30+25) är han en poäng bakom KFUM Jönköpings Isac Holmer. Värt att notera är att VIBK:s Mattias Zeilon är trea i poängligan med 37 poäng (17+20).

Vad sätter du för betyg på din egen säsong så här långt?

– Bra fråga… Jag lägger inte så mycket vikt på min egen prestation så länge vi vinner. Men jag känner att jag har varit alldeles för osynlig under vissa perioder i matcher. Ibland måste jag bli lite förbannad för att steppa upp ännu mer.

Du går såklart för att vinna poängligan?

– Det hade såklart varit kul, men det är inte det viktigaste just nu.

Om Jonatan Green spelar vidare i Vimmerby IBK nästa säsong är oklart i nuläget.

– Det får vi se. Nu ligger fokus på att försöka avsluta denna säsong på ett bra sätt, säger Green.

Fakta

Topplagens återstående matcher:

KFUM Jönköping:

Slätafly (h)

Westervik (b)

Ingelstad (h)

Växjö (b)

Vimmerby IBK:

Sävsjö (b)

Hovmantorp (h)

Tenhult (b)

Väckelsång (h)

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt