Annons:

Green efter snöpliga förlusten: ”Hawaii rakt igenom”

Här gör Jonatan Green 3–2 till Vimmerby, som så många gånger förr framspelad av Victor Wall. Foto: Jakob Karlsson

Green efter snöpliga förlusten: ”Hawaii rakt igenom”

Jodå, Jonatan Greens och Victors Wall magiska samspel fungerar 2019 också. I dag gjorde duon nio poäng tillsammans – men laget kammade noll hemma mot Karlskrona.
– Det ska inte få svänga så mycket i en match, säger Jonatan Green.

Annons:

Green är nu uppe på sanslösa 45 poäng efter tolv omgångar. Det är 18 fler än tvåan i skytteligan. I dag var han, tillsammans med radarpartnern Victor Wall, återigen, på en helt annan nivå än både sina medspelare och motståndare.

Green svarade för 3+2 och Wall för 1+3 – och chanser för mer poäng saknades inte.

– Poängmässigt är det bra, men det stämmer inte riktigt. Jag har mina byten där jag glänser, men jag kunde ha höjt mig ett snäpp till. Vi hittar varandra väldigt bra och det blir bara bättre och bättre, men vi kan också höja oss ett snäpp. Vi måste bli effektivare även om vi gör många mål.

"Lägger inte så stor vikt vid det"

Flera av målen var fina delikatesser där samspelet satt klockrent. Tyvärr gav det inte laget några poäng. VIBK gjorde för många misstag andrafemman släppte helt enkelt in för många mål.

– Det är hawaii rakt igenom nästan, det ska inte få svänga så mycket i en match. Ibland äger vi matchen till 100 procent, sedan tar de över och sedan tar vi över igen. Då blir det jobbigt. Vi hade pratat om att ha långa anfall och när vi har det gör vi mål nästan varje gång, men vi gör det för sällan.

Hur ser du på att det är er kedja som gör nästan alla mål och andrakedjan som släpper in de flesta?

– Man lägger inte så stor vikt vid det när man spelar, men det känns som att Karlskrona gör ett mål precis när vi gjort ett, det svängde fram och tillbaka och tyvärr gjorde dom det sista målet.

Green och Wall matchades förstås hårt i matchens slutskede.

– Det är tungt att spela så mycket, men man spelar med hjärtat och jag tycker inte att vi faller på orken eller inställningen, utan vi får inte ner bollen tillräckligt oftare och det blir enkla bolltapp och individuella misstag. Många i deras lag skjuter bra och vi måste ligga närmare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt