Annons:

Green hade det svårt:

Jonatan Green var taggad efter 1-5-reduceringen, men någon vändning blev det inte.

Green hade det svårt: "Fick en gliring av deras tränare"

Jonatan Green hade det betydligt svårare än vanligt. Förklaringen fick han efter matchen.
– Deras tränare viskade bara "punktmarkerad" åt mig, säger han.

Annons:

Egentligen är det förbluffande, men att Jonatan Green inte gör mål i en innebandymatch är ovanligt för att inte ta till något starkare ord. 

På fredagskvällen lyckades CL98 med bedriften att nolla honom.

– Jag uträttade ingenting nästan, de vet vad de ska göra mot mig. Det var svårt, säger han själv om insatsen. 

Förklaringen kom efter matchen.

– Jag fick en gliring av deras tränare efter matchen när vi tackade. Han viskade bara "punktmarkerad". De hade två gubbar på mig hela tiden, backen låg som en ål och så sjönk forwarden ned. Jag försökte komma över på andra sidan, men det spelade ingen roll. Jag måste trampa igång och försöka bryta mönster ännu mer. 

"20 minuter som förstör"

Han var dock inte den enda som inte kom upp i normal standard. VIBK-tränaren Peter Kronstrand var kritisk till de etablerade spelarnas prestationer. 

– Som jag ser det är det 20 minuter som förstör, första tio i första perioden och första tio i andra. Då är vi helt under isen. Att vi inte gör fler mål än tre sista tio andra är bara helt sjukt. Målvakten är bra, men vi ska göra många fler mål än fyra i den här matchen. Men de låg lågt och täckte väldigt mycket skott.

Förlusten var VIBK:s tredje i rad. 

– Det är tre tuffa matcher, men det är inget man kan vara nöjd med. Efter jul kan vi bara vara missnöjda, det är tre raka torsk och svårt att hitta något positivt. Vi ska inte titta uppåt nu, utan försöka spela utan press och utveckla de unga spelarna inför kommande säsonger. Det finns något att bygga vidare på.

"Förstår vad de betyder"

Det värsta med 4-7-förlusten var att svika klacken, säger Jonatan Green.

– Att höra klacken efter en förlust är fantastiskt. Jag tror inte de förstår vad de betyder, men det är det mest sura med den här matchen, att inte ge dem mer. Klacken är helt full och så kollapsar vi i 20 minuter. Det är så tungt, allas huvuden bara hänger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt