Annons:

Lyckad helg för VIBK – nyckelspelaren stannar

Nyckelspelaren Victor Wall stannar i Vimmerby ännu en säsong. Foto: Jakob Karlsson

Lyckad helg för VIBK – nyckelspelaren stannar

I många säsonger har Victor Wall varit en av Vimmerby IBK:s bästa spelare. Nu står det klart att han stannar i klubben ytterligare en säsong.
– Han är väldigt viktig för oss, säger tränaren Micael Elmér.

Annons:

Vetlanda eller Vimmerby? De alternativen stod Victor Wall inför, men nu har han alltså bestämt sig för ytterligare en säsong i VIBK.

– Det är vi väldigt glada för. Victor är en ledande spelare, kommer vara assisterande kapten och i helgen hade hans kedja med Jonatan Green och Albin Alfonsson lite lekstuga i vissa matcher. De gjorde nog tjugo mål tillsammans, säger Michael Elmér. 

 "Fantastisk helg"

Vimmerby spelade sju matcher i Göteborg i helgen och tog sig till semifinal. Där blev Tunet för svårt och Tunet vann sedan hela turneringen.

– Resultatmässigt får man vara nöjd med att vi kommer till semi och vi blir utslaget av laget som vinner. Jag är mest nöjd med att spelarna tar till sig det vi pratar om och att vi spelar ett bra försvarsspel på stor plan. Anfallsmässigt har vi en del kvar att jobba med.

Vad är du mest nöjd med?

– Det är att vi haft en fantastisk helg och fått ihop gruppen och att alla är engagerade och verkligen vill det här. Sedan har vi ett ungt lag och både yngre och äldre gör en del juniormisstag och det måste vi jobba med.

 Spikat truppen

I och med helgen spikade Vimmerby sin trupp inför seriestarten.

– Vi spikar den tillfälligt, sedan får vi se om vi behöver fylla på med något.

Ingen Christian Klintorph?

– Nej, det blir ingenting där i nuläget.

Målskyttar under helgen: Jonatan Green 8, Albin Alfonsson 8, Victor Wall 5, Mattias Zeilon 2, Kevin Hultman, John Pettersson 2, Jens Lidesjö, Oskar Snickars, Elias Trawtschenko, Johan Carlsson d.ä.

Elmér plussar Oskar Snickars, Hampus Carlsson samt målvakterna Patrik Karlsson och Ludvig Strömsten.

Fakta

Här är hela truppen:

Patrik Karlsson, Ludvig Strömsten, Johan Carlsson d.ä., Ricky Gustafsson, Hampus Starkenberg, Jens Lidesjö, Johan Carlsson d.y., Jesper Nilsson, Hampus Carlsson, Samuel Gustafsson, Jonatan Green, Viktor Wall, Albin Alfonsson, John Pettersson, Kevin Hultman, Mattias Zeilon, Oskar Snickars, Jack Fridh, Viktor Nilsson, Simon Bieberbach, Elias Trawtschenko, Melwin Hemmingsson.

Johan Carlsson d.ä. kommer vara lagkapten och Victor Wall assisterande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt