Annons:

Green efter storkrossen: ”Skulle bara gå ut och njuta”

Jonatan Green levererade återigen stadigt med poäng för sitt Vimmerby IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Green efter storkrossen: ”Skulle bara gå ut och njuta”

Vimmerby IBK har manglat många motståndare på hemmaplan. Att topptippade Ingelstad skulle krossas med 2–11 var det få som trodde.
– Vi skulle bara gå ut och njuta och det var skönt att vi knäckte dem, säger Jonatan Green, som svarade för tre mål och tre assist.

Annons:

Vimmerby IBK har fått en drömöppning på årets säsong och står bokförda för maximala nio poäng efter tre omgångar. 

– Det är långt kvar och det gäller att få upp samma tändning som vi har haft i de senaste matcherna. Vi vet hur viktigt det är. Vi kan åka ner till Gnosjö eller Månsarp och göra en plump om vi inte är på tårna. Så pass bra är de förväntade bottenlagen, säger Jonatan Green. 

Ett taggat och motiverat Vimmerby satte de defensiva grunderna, ställde om blixtsnabbt och straffade Ingelstad mycket hårt. Efter en period ledde VIBK med 3–0 och 8–0 efter två perioder. 

– Nyckeln var att sätta försvarsspelet och kontra på dem. Det gjorde vi samtidigt som vi hade rätt mycket boll. Vi gick in med en god känsla, det var bara att köra och njuta. Effektiviteten var grym och vi satte våra lägen, säger Green.

Hyllar publiken och klacken 

Vimmerby satte taktiken och Ingelstad, som kom till Vimmerby med två raka segrar, fattade knappt vad som hände. 

– Ingelstad är tippade att vinna serien och på pappret har de nog det vassaste laget. De har plockat in spelare från SSL och allsvenskan. De åkte inte hit och trodde att de skulle torska med 11–2. De var nog inställda på att hämta hem tre poäng. 

477 personer såg matchen och klacken höll igång från start till mål. 

– Det blir alltid en annan taggning till hemmamatcherna och lätt att tända till. Vi har en fullsatt hall och klacken betyder mycket. Sedan blev det lättare när det var Ingelstad som stod på andra sidan som är tippade att gå upp. Det är så jäkla skönt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt