Annons:

Ljusning på gång för Vimmerby IBK dam

Amelie Lennström har tränat med VIBK-damerna och kan vara på väg mot en comeback. Foto: Simon Henriksson

Ljusning på gång för Vimmerby IBK dam

I kväll, fredag, väntar säsongens kanske svåraste match för ett kraftigt decimerat Vimmerby IBK, hårdsatsande Craftstaden borta. Men en ljusning, med nya spelare på väg in i laget, kan vara på gång.

Annons:

Vimmerby IBK:s division 1-damer har haft en stökig säsongstart. Sedan i fjol har man tappat många spelare och ett tag var det oklart om man ens skulle kunna komma till spel i år.

– Vi har en stomme på sju-åtta spelare, och det är klart att det är svårt att bygga upp något riktigt då, säger tränaren Jonas Friberg.

Nya spelare på väg in

Men nu kommer det lite positiva signaler vad gäller nya spelare.
– Ingenting är klart än, men vi har haft ett gäng nya spelare som har varit och testtränat de senaste veckorna. Dessutom har Amelie Lennström öppnat lite för en comeback och har varit med och tränat, säger Friberg.

Vilka är de nya spelarna?
– Både tjejer som har spelat tidigare, men också sådana som precis har avslutat fotbollssäsongen.

Sett till förutsättningarna gjorde laget en heroisk insats i premiären mot Östra där man föll med 5-4, sedan det avgörande målet kom först med ett par minuter kvar av matchen.

– Om vi kan fortsätta på den linjen så kanske det här löser sig ändå. Tjejerna gjorde det jättebra, berömmer Jonas Friberg.

Seriefavoriten på bortaplan

I kväll väntar Oskarshamns-laget Craftstaden, som har inlett med två segrar, på bortaplanen.

– Craftstaden ska vara ett av de två bästa lagen i serien och kunna ta en kvalplats till Allsvenskan. Vi får göra det så bra vi kan och försöka sätta lite käppar i hjulet för dem.

– Vi får ta den här matchen nu, sedan har vi uppehåll till 9 november. Förhoppningsvis har vi då en lite större trupp, har hunnit spela ihop oss och kan se det lite som en nystart, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt