Annons:

VIBK i guldsits: ”Vet att vi måste fokusera”

Jonatan Green blev tremålsskytt i Vimmerbys sköna seger i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK i guldsits: ”Vet att vi måste fokusera”

Vimmerby IBK tog ett stort steg mot division ett i kväll. Nu har man åtta poäng ned till trean Nybro.
– Det är ingenting som vi lägger fokus på, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Det var vinna eller försvinna för Ingelstad i kväll. Det blev försvinna. Nu är laget nio poäng efter ettan Vimmerby och det ska förstås extremt mycket till för att Ingelstad ska kunna plocka igen det på åtta omgångar. 

Ny trea i tabellen är Nybro, hela åtta poäng efter serieledaren Vimmerby.

– Vi vill ha en seger mot tvåan CL98IC på fredag och sedan möter vi lägre placerade lag som slåss för att hänga kvar. Det kommer bli tuffa matcher.

Känns det som att det börjar dofta lite uppflyttning?

– Det ligger i bakhuvudet, men det är ingenting som vi lägger fokus på. Vi ska hålla den fysiska statusen hög, i dag rullar vi på tre femmor och spelar med mycket folk. Vi kommer ha igen det när det gäller återhämtning och en ny träningsvecka. Vi har ett bra utgångsläge, jag vill inte jinxa det, men jag kan inte säga att vi har ett dåligt läge. Vi vet att vi måste fokusera.

 Visade moral

Vimmerby skapade sig ett gott grepp i den första perioden där Jonatan Green nätade två gånger om. Elmér gick ned på folk i slutet av första och hoppades på trean – det blev tvärtom. Ingelstad reducerade.

– De gör 1-2 istället och det är ett mål som vi borde ha kunnat täcka undan. I andra blir vi lite för passiva för att jag ska vara nöjd och det blir 0-0 i den.

Ingelstad kom sedan ut heltaggat i tredje och gick upp till 3-2-ledning. I det läget visade Vimmerby hög moral som knöt näven och vände tillbaka. Jonatan Green kvitterade efter 52.38 och knappt tre minuter senare blev Mattias Zeilon matchvinnare.

"Finns en stolthet"

I sista sekunden satte Albin Alfonsson 5-3.

– Matchen har lite olika ansikten. Att vinna sågär är skönare än 10-2-segern vi hade senast. Det är fullsatt hall, de har klack och fredagkväll. Det blir lite känslor och det finns en stolthet i laget som gör att vi vänder matchen. Även om det inte är vår bästa innebandy så är det en riktigt go känsla.

Elmér lyfter fram målvakten Patrik Karlsson och Melvin Hemmingsson – och så tremålsskytten Jonatan Green förstås.

– Han drar på sig mycket uppmärksamhet och det gör att andra kan kliva fram. Han gör många poäng i dag ändå och får sätta en straff också. Det är skönt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt