Skön seger för VIBK - nu lämnar laget botten

Emma Sjökvist gjorde två mål när Vimmerby IBK tog tre viktiga poäng borta mot Vetlanda i innebandyettan. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IBK:s damer tog en oerhört viktig seger när man uddamålsvann borta mot Vetlanda i innebandyettan i dag. I och med segern lämnade laget sistaplatsen i tabellen.

VIBK fick en skön start på matchen då Edith Edvardsson och Emma Sjökvist såg till att laget hade ledningen med 2-0 efter drygt tio minuters spel.

Resten av den första, hela den andra, och halva den tredje perioden blev sedan mållösa.

Matchavgörande 3-0 till gästande Vimmerby kom i den 13:e minuten av slutperioden, och återigen var det Emma Sjökvist som gjorde mål.

Skapade nerv

Vetlanda skapade nerv i matchen när man reducerade till 1-3 i numerärt överläge med fyra minuter kvar. Med dryga minuten kvar, även det i numerärt överläge, kom 2-3.

Vimmerby var då illa ute, men lyckades reda ut stormen.

– Även om det tajtade till sig på slutet så tycker jag ändå att det kändes stadigt, och segern var rättvis. Tjejerna gjorde en krigarmatch och alla förtjänar beröm, säger tränaren Sandra Elmér.

Jobbade som ett lag

I och med segern lämnade Vimmerby jumboplatsen. Med sina sex poäng ligger man nu på kvalplats, men har bara en pinne upp till Vetlanda på fast mark.

Härnäst väntar tabelltvåan Kalmarsund Ungdom i hemmahallen kommande helg.

– Det blir en härlig utmaning. I dag jobbade alla för varandra och som ett lag. Det hoppas jag på även till helgen.