Annons:

VIBK kan säkra nytt kontrakt – ”Värda det”

Vimmerby IBK tar ett jättekliv mot nytt kontrakt vid seger i kväll. Foto: Simon Henriksson

VIBK kan säkra nytt kontrakt – ”Värda det”

Efter en svår start på säsongen visar Vimmerby storform. Seger mot jumbon Ryds SK i kväll och kontraktet i ettan är i princip klart.
– Det skulle vara skönt och tjejerna är värda det, säger tränaren Sandra Elmér. 

Annons:

Ryds har bara vunnit en match i år och det var mot Vimmerby i höstas. Nu är det ett helt annat VIBK som jumbon får möta i kväll. Vimmerby har tre segrar på de senaste fyra matcherna och säkrar i stort sett kontraktet vid tre poäng i kväll.

– Det är en viktig match känner jag. Vi vill ha Vetlanda och Ryds bakom oss om man säger så. Vi Kommer fortsätta spela vårt spel som vi haft de senaste veckorna och ha roligt på planen. Tjejerna vet att de kan och jag vet att de kan. Sätter vi spelet som vi haft har vi jättegod chans, säger tränaren Sandra Elmér.

”Ska inte stressa”

Tränaren ser flera orsaker till att vinden vänt för sitt lag.

– Vi jobbar mer som ett lag och håller våra positioner och kollar inte så mycket boll. Jag tycker att vi har ett annat driv och har jobbat mycket med försvaret och kontringar och avslut. Vi behöver skjuta mycket och ta tillvara på våra returer. Samtidigt behöver vi ha is i magen och inte bara rusa på. Vi ska inte stressa för mycket.

Hur ser du på betydelsen av kvällens match?

– Det är Ryds som har kniven på strupen. Jag vet inte så mycket om dem mer än att jag såg matchen mot dem hemma. Då hade Vimmerby ett spelövertag.

Vid vinst i dag har Vimmerby nio poäng ned till Ryds. 

– Då ska det till ett mirakel för att de ska gå om oss. Det vore riktigt goa poäng, men vi ska inte bara fokusera på det. Vi ska försöka göra som vi har spelat på slutet.

Edith Edvardsson är skadad och finns inte med i kväll. Saknas gör även Isabelle Milton.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt