MAKALÖS ANDRAPERIOD NÄR VIIMMERBY IBK VANN

MTränare Micke Elmér och hans Vimmerby IBK tog tre tunga poäng borta mot Karlskrona i kväll.

Vimmerby IBK svarade för en imponerande vändning borta mot Karlskrona i innebandytvåan ikväll. Efter mardrömslika 1-4 efter första perioden gjorde VIBK 5-0 i andra och höll sedan undan i den tredje.
– Rösten höjdes lite i första pausen, säger tränaren Micke Elmér.

Tabellsjuan FBC Karlskrona mot tvåan Vimmerby Innebandyklubb. Man ska så klart inte kalla det måstemacth för VIBK, men efter förlusten mot nya serieledaren CL 98 hade det onekligen varit önskvärt med en seger för att behålla avståndet ner till trean Ingelstad (sex poäng var mellan lagen inför den 16:e omgången, och de två första lagen tar klivet upp i ettan).

Och visst fixade man det – trots en mardrömsstart i den första perioden

Mardrömsperiod

Hemmalaget Karlskrona inledde målskyttet i inledningen av matchen, innan Elias Travtjenko kvitterade i mitten av perioden.

Bara dryga minuten senare blev Travtjenko utvisad. Då kom 2-1 –  och sedan gick det fort.

Två ytterligare hemmamål inom loppet av drygt tre minuter (det fjärde även det i numerärt överläge) gjorde att ställningen var 4-1 efter den första perioden.

Rösten höjdes

– Jag höjer sällan rösten, men i pausen höjdes rösten lite. Sedan var vi tvungna att göra något för att få en förändring – vi bytte målvakt och gick ner på två femmor. Men det handlade absolut inte om att de hade varit dåliga, säger Micke Elmér.

Och onekligen fick förändringarna effekt. I den andra perioden dominerade VIBK kraftigt, och fick också utdelning.

5-0 i andra perioden

Vimmerby rivstartade den andra perioden och redan efter dryga två minuter var ställningen 4-3 (Jonatan Green och Albin Elofsson målskyttar).

4-4 kom sedan bara minuterna sedan, Johan Carlsson d.ä. hittade målet assisterad av Jonatan Green. Vändningen fullbordades sedan i den tolfte minuten då Victor Wall gjorde 5-4 till Vimmerby och Johan Carlsson sitt andra mål till 6-4 i slutet av den andra perioden.

– Smolket i bägaren var att vi åkte på en skada på Jonas Elofsson. Vi tror dock att det ”bara” handlar om en rejäl stukning, och hopas att han kan vara tillbaka efter att vila en eller två veckor, säger Elmér.

Avgjorde snabbt

När Jonatan Green och Victor Wall sedan såg till att gästande Vimmerby ledde med 8-4 redan fyra minuter in i den sista perioden, kändes matchen i hamn.

Hemmalaget gjorde visserligen match av det hela genom två snabba mål i mitten av perioden, men närmare än 6-8 kom man inte.

Istället var det John Pettersson och Mattias Zeilon som fastställde slutresultatet till 6-10 i slutminuten.

"Visst ser det bra ut"

– Tre poäng och fyra plusmål i den här grymt tuffa bortamatchen måste man vara jättenöjd med. Sex omgångar återstår och vi har sex poäng tillgodo nedåt. Visst ser det bra ut, och för varje omgång vi tar tre pinnar så blir det allt svårare för motståndarna.

– Samtidigt är det så, att om vi spelar som vi gjorde i den första perioden så blir det väldigt svårt, säger VIBK-tränaren.

Många slet bra i VIBK, men extra beröm gavs till målvakten Patrik ”Bobby” Karlsson som bara släppte in två mål under sina 40 minuter i målet, samt till Johan Carlsson d.ä.