Annons:

VIBK-tränaren efter övertidssegern:

Micke Elmér, tränare för Vimmerby IBK, som tog en meriterande seger hemma i innebandyettan mot Hovshaga på lördagen. Foto: Micael Rundberg

VIBK-tränaren efter övertidssegern: "Går inte att vara bitter"

I den tredje perioden låg Vimmerby IBK under med 4-7 hemma mot Hovslätt. När förlängningen var slut hade man vänt till seger med 9-8.
– Moralen var riktigt go´ att se idag, säger en glad tränare Micke Elmér.

Annons:

I innebandyettans premiär borta mot Nyköping förra helgen blev det en tung förlust för nykomlingen Vimmerby IBK.

På lördagen studsade man tillbaka och grep två sköna pinnar. Starkt med tanke på att det var en av seriefavoriterna, Hovslätts IK, som stod för motståndet.

"Går inte att vara bitter"

VIBK hamnade på efterkälken i mitten av den första perioden, och en bit in i den tredje låg man under med 4-7. Men med en imponerande offensiv satsning var ställningen 8-7 i slutet av matchen. VIBK vek inte ned sig trots en tveksam kvittering i slutminuten, utan såg till att avgöra till 9-8 med halvminuten kvar av förlängningen.

– En jätteskön seger, även om det var lite bittert att se 8-8-bollen segla in i slutet. Vi tycker att de står i målgården, men vi är färgade så klart. Sett till matchen så leder de den i 55 minuter, så det går inte vara bitter för att vi inte får med oss tre poäng, säger tränaren Micke Elmér.

"Go´ moral"

Det man slogs av under matchen var nykomlingens moral. Men också jämnheten över de tre femmorna.

– Jag kan bara hålla med. Moralen var riktigt go att se i dag. Och när vi började prata om att gå ner på två femmor i den tredje perioden fick vi problem när vi började fundera på vilka vi skulle gå ner med, säger Elmér.

– Bredden i laget är nog det jag är mest stolt över i dag. Vi har tre femmor som verkligen levererar. Det är omöjligt att se vem man ska plocka bort där, sedan finns det ju spelare som individuellt måste växa och göra mer. Men gott att se att vi har den bredden.

"Går inte suga för länge på karamellen"

Självklart är det svårt att spekulera i betydelsen av segern för Vimmerbys unga lag. Men helt klart har spelarna bevisat för sig själva att man kan matcha motståndet på den här nivån.

–  Vi spelar 65 minuter mot ett lag som vill uppåt och som vill så mycket mer, och vi levererar. Sedan är det ju så att vi har fokus på nästa match redan om ett par timmar igen, och det går inte att suga för länge på den här karamellen.

– Men visst är det ett gott kvitto och bra för självförtroendet. Segern ger arbetsro och kommer bidra till ökad  arbetsmoral, säger Micke Elmér.

 

 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt