Fem olika målskyttar när VH vände tvåmålsunderläge till seger

Hugo Ollilas 1–2-reducering i slutet av första perioden blev startskottet på Vimmerby Hockeys vändning hemma mot Visby/Roma. VH vann med 5–2. Foto: Ossian Mathiasson

0–2-underläge efter drygt 15 minuters spel. Då steppade Vimmerby Hockey upp och vände till seger med 5–2 hemma mot Visby/Roma.
– Vinner man med 5–2 har man gjort något rätt på vägen, säger tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey har därmed vunnit fem av sex matcher på försäsongen. Lördagens hemmamatch mot Hockeyettan-laget Visby/Roma började inte särskilt bra med 0–2-underläge efter drygt 15 minuters spel. Det var två bortamål som kom inom loppet av 30 sekunder.

Hugo Ollila, nyförvärvet från Eskilstuna Linden, reducerade till 1–2 med ett snyggt skott i krysset i slutet av första perioden.
Vimmerby utjämnade till 2–2 i spel fem mot tre genom nygamle lagkaptenen Jakob Karlsson och tryout-spelaren Olle Söderlund såg till att fullborda vändningen med sitt 3–2-mål.

"Jobbar på att hitta en stabilitet"

VH vann till slut med komfortabla 5–2 efter att Anton Carlsson och Lucas Jidenius nätat i tredje perioden.

– Visby är ett fysiskt starkt lag som är väldigt strukturerade defensiv. Det är svårt att slå sig igenom och det är klart att det blir ett och annat misstag på vägen. Vinner man med 5–2 har man gjort något rätt på vägen, säger Staffan Lundh.

Tycker du att ni vinner rättvist?

– Vad som är rättvist i dagens hockey är svårt. Det gäller att man inte släpper in så många mål när det svajar. Vi är inte jättenöjda med allt vi gör. När man möter en så strukturerad defensiv motståndare måste man spela lite enklare än vad vi gjorde i dag. Vi är inne i en försäsong som brukar vara en berg- och dalbana. Vi jobbar på att hitta en stabilitet i det vi gör. Jag tycker att grabbarna gör en strong insats och vänder matchen, säger han.

Nye målvakten Robin Christoffersson gjorde, precis som mot Tranås där han spikade igen totalt, en stabil insats och förtjänade beröm.