Annons:

Det är ovisst vad som händer i Hockeyettan. Foto: Bildbyrån

Nu ska underlagen tas in – oviss utveckling i Hockeyettan

Varken Mörrum eller Vimmerby spelade sina bortamatcher mot Karlskrona förra veckan. Vad som kommer hända efter detta är mycket ovisst.
– Jag kan inte yttra mig innan vi fått in underlagen, säger Jonas Sandberg, ordförande i tävlingsnämnden.

Annons:

Mörrum var först ut. Vimmerby hängde på. Två lag i den södra Hockeyettan vägrade spelade sina bortamatcher mot Karlskrona HK förra veckan. Örnsköldsvik var allra först ut och åkte inte till bortamatchen mot Boden. 

Bakgrunden är att Boden och KHK står utanför tv-avtalet i Hockeyettan och som enda klubbar sänder sina matcher på egen plattform. 

Men vad kommer hända nu?

– Jag kan inte svara på det i detalj. Det som sker nu är att tävlingsavdelningen på förbundet tar in underlag från Karlskrona, Mörrum och Vimmerby. Därefter bereder man ett ärende till tävlingsnämnden och efter det kommer tävlingsnämnden sätta sig ned och titta på det. Förhoppningsvis kommer vi ha underlag för att kunna fatta ett beslut, säger tävlingsnämndens ordförande Jonas Sandberg.

Vad kan det handla om för beslut åt olika håll?

– Jag kan inte yttra mig om det innan jag fått underlagen. Allt styrs från våra tävlingsbestämmelser och vår regelbok, men vi måste titta på ärenden var för sig. 

Det spekuleras mycket och vissa spekulerar i att både Mörrum och Vimmerby kan kastas ut ur serien?

– Jag har ingen kommentar till det och kan inte uttala mig om det eller gå händelserna i förväg. Ärendena måste få beredas först. 

När kan ett beslut tas?

– Vi jobbar så skyndsamt det går, men jag kan inte säga någon tid. Vi vill komma till skott snabbt, men vi vill också komma till rätt beslut och ha rätt underlag så fort som möjligt.

Är det extra viktigt att det sker skyndsamt eftersom det kan bli en ännu större procedur om fler följer i deras fotspår?

– Det är alltid viktigt att jobba skyndsamt och det gör vi i det här fallet också.

Rör det sig om en vecka eller flera veckor?

– Jag har ingen aning. Den frågan måste hänvisas till tävlingsledningen tills de har berett ärendet. 

Vi har sökt förbundets tävlingschef Olof Östblom utan resultat på måndagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt