VH VANN PREMIÄREN I ALLETTAN – NOLLADE SKÖVDE

Vimmerby vann premiären i Allettan med 3-0. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey vann Allettanpremiären borta mot Skövde IK. Trots en svag förstaperiod blev det seger med 3-0 för VH.

Vimmerby Hockey inledde piggt de första fem minuterna och skapade några ströchanser i början av matchen. Men ju längre perioden led tog hemmalaget Skövde över allt mer.

Vimmerby hade ett misslyckat powerplay efter drygt sju minuter. Knappt något vasst lyckades de gulklädda gästerna vaska fram.

Hugo Enock visades ut efter drygt elva minuter för hög klubba. Skövde skapade flera fina lägen att ta ledningen, men Robin Christoffersson stod emot flera gånger.

Skövde fick momentum av det numerära överläget och fortsatte att föra spelet. Jakob Karlsson åkte kort därefter ut för en slashing och Skövde fick ett nytt powerplay. Trots fina chanser lyckades man inte förvalta någon av dem för att ta ledningen.

Skotten blev 11-5 i första perioden.

Bättre andra

Skövde inledde även den andra perioden bäst. Olle Söderlund åkte ut för tripping efter drygt två minuter av mellanakten. Skövde hade initiativet en bit in i den andra perioden, men efter att Anton Blomberg åkt ut för tripping i offensiv zon var det här Vimmerbys period.

15 sekunder in på VH:s spel i numerärt överläge smällde Todd Winder in 1-0 bakom en chanslös Hugo Fagerblom. Passningspoängen gick till Christian Lindberg.

Med två minuter kvar av perioden åkte hemmamamålvakten Hugo Fagerblom ut för tripping. Vimmerby utnyttjade även detta numerära överläge och Ludvig Vännström kunde lyfta in 2-0. Assisten till Christian Lindberg och Lucas Jidenius.

Skotten i mittperioden gick i Vimmerbys favör, som vann dessa med 17-9.

Straffmål

VH stängde ned Skövde bra i inledningen av den tredje perioden och visade tydligt att försvarsspelet var det viktigaste i den här perioden.

Efter nio minuter och 27 sekunder av den tredje akten trampade Lucas Jidenius förbi sin försvarare och fälldes. Straffslag för Vimmerby. Philip Elgestål gjorde inget misstag. Med hög fart och ett distinkt skott var det 3-0 för gästerna.

Vimmerby spelade av resten av matchen på ett kontrollerat sätt. Premiären i Allettan slutade 3-0 för VH.

Mer om matchen senare.

Poäng, VH: Todd Winder (1+0), Ludvig Vännström (1+0), Philip Elgestål (1+0), Christian Lindberg (0+2), Lucas Jidenius (0+1).