Annons:

Ström kritisk efter storförlusten: ”Inte lika ödmjuka som mot Karlskrona”

Pelle Ström var missnöjd med sitt lags insats i 1–5-förlusten mot Väsby. Foto: Ossian Mathiasson

Ström kritisk efter storförlusten: ”Inte lika ödmjuka som mot Karlskrona”

En katastrofstart på andra perioden med fyra insläppta mål blev Vimmerby Hockeys fall i det första mötet med Väsby. Pelle Ström var efter slutsignalen kritisk. 

– Det var inget som var särskilt bra, säger han besviket. 

Annons:

Vimmerby Hockey tog sig vidare till den sista rundan innan kvalserien genom att slå ut Karlskrona HK med 2–1 i matcher och Väsby slog ut Lindlöven med samma siffror. 

I kväll möttes Vimmerby och Väsby för första gången i kampen om att avancera till kvalserien. 

En mardrömsstart med fyra insläppta mål på fyra och en halv minut i början av andra perioden grusade VH:s chanser i första mötet med Väsby. Väsby gick ifrån till 5–1 under de mardrömsliknande minuterna för Vimmerbys vidkommande, ett resultat som stod sig matchen ut. 

"Då funkar inte vårt spel"

Besviken var stor i hemmalägret efter storförlusten då de egna misstagen var flera när Väsby gick ifrån till 5–1 och avgjorde tillställningen. 

– Jävligt tungt i dag. Det var bra go i omklädningsrummet men när vi kom ut på isen kändes det som att vi inte hade samma go och var tveksamma i det vi gjorde. De hade läst oss samtidigt som vi inte var lika ödmjuka som när vi mötte Karlskrona, då var vi rädda om linjerna och pucken. I dag var vi slarviga i passningsspelet och då funkar inte vårt spel som går ut på att vi ska få passningar på bladet och ha en jäkla fart. De backade hem i början av matchen och vi löste inte det som vi ska göra, säger Pelle Ström och fortsätter:

– Vid ett av deras mål blev jag lurad av en kille som skrek ”reversed” så jag la pucken i rundeln och de gjorde mål. Det var slarvigt av mig. 

Hur ser du på att det rinner iväg till 1–5 på några minuter i en så pass viktig match?

– Man blir jäkligt frustrerad. Vi vill spela vidare i april och visa hemmapubliken att det inte bara var mot Karlskrona som vi var bra. Vi känner att vi har hittat formen och det är jäkligt frustrerande när det blir tvärtom i dag. Det är tyvärr sånt som händer i sport. Hade vi fått bestämma själva så hade vi spelat lika bra som vi gjorde mot Karlskrona, säger Pelle Ström. 

"Ingen omöjlighet att vinna två matcher"

Pelle Ström var inte särskilt nöjd med sitt lags insats sett över 60 minuter. 

– Det var inget som var särskilt bra. De körde över oss i mittzonen och fick komma in med fart och snurra i vår zon. Vi fick inte fast dem och det blev långa byten för oss. Det är inget dåligt lag vi möter men det ska inte vara sån här skillnad. Vi måste steppa upp allt. Vi hade till exempel för dåliga byten i dag och bytte när vi var trötta. 

Nu väntar två matcher på bortaplan och Vimmerby måste vinna båda för att ta sig till kvalserien.

– Vi måste gå ut och våga spela, vi vet att vi är jäkligt duktiga och är ett skickligt och skridskostarkt lag. VI kan slå dem så vi har ändå en god känsla inför fredag. Det är ingen omöjlighet att vinna två matcher i Väsby. Det är bara att maxa ut det sista vi har, träna på bra onsdag och torsdag och åka upp med ett jäkla självförtroende och bättre ödmjukhet. Då ska vi ta den här matchserien. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt