Annons:

Nybro tog ned Vimmerby på jorden igen:

Oscar Gustafsson var het tillsammans med Ludvig Vännström och Hugo Olilla i 2-5-förlusten mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Nybro tog ned Vimmerby på jorden igen: "Bra med en knäpp på näsan"

Vimmerby Hockey kom från en imponerande 4-0-seger mot allsvenska Vita Hästen. Topptippade Hockeyettan-laget Nybro Vikings tog ned VH på jorden igen.
– Det kan vara bra att få en knäpp på näsan, säger tränaren Hampus Sylvegård efter 2-5-förlusten.

Annons:

Det har varit en försäsong där Vimmerby Hockey så här långt radat upp segrar. Senast fällde man Hockeyallsvenska Vita Hästen på bortais med klara siffror.

Men Nybro Vikings, som av många ses som en av de självklara kandidaterna till att gå hela vägen nästa vår, blev det en riktig smäll. Nybro vann träningsmatchen med 5-2 (1-0, 3-1, 1-1). 

– Jag tycker vi gör en hel del bra saker, men vi blir hårt straffade när vi tappar puck på fel sätt och fel ställen. Vi går bort oss lite i forecheckingen. Samtidigt kan det vara bra att få en knäpp på näsan, speciellt nu på försäsongen. Vi hade flera raka segrar och jag ser det som att vi ska ta lärdom av det här. Vi måste lära oss att minimera misstagen, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Hur var den här matchen om du jämför med den mot Hästen?

– Det är två helt olika typer av matcher. Spelet med puck var generellt sett för dåligt och passningarna var för dåliga. Det gör att vi inte får spela med vår fina start och komma i samlad trupp. Det här var ett steg tillbaka jämfört med Hästen, helt klart. Ibland är det bra att ta ett steg tillbaka för att kunna ta två steg framåt nästa gång.

Inget lag som skrämmer

Nybro är inget lag som gör Hampus Sylvegård orolig. 

– Nej, jag är inte alls orolig. Det är såklart ett skickligt lag, men jag tror att vi kan stå upp mot dem. Det här var en bra värdemätare och gör man fel mot ett skickligt lag så smäller det. Det fick vi lära oss. Vi har kommit lite milt undan tidigare, men i dag blir vi verkligen hårt straffade. 

William Dageryd och Eddie Levin nätade för Vimmerby. Kedjan med Ludvig Vännström, Oscar Gustafsson och Hugo Olilla skapade mycket offensivt. 

– Det var positivt att se, de var ofta i offensiv zon. Annars förväntar jag mig mer av alla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt