Annons:

Här är Vimmerbys kanadensare:

David Thomson är på plats i Vimmerby för att göra avtryck. Foto: Simon Henriksson

Här är Vimmerbys kanadensare: "Alltid varit en målgörare"

Mångmiljonstaden Toronto är utbytt mot Vimmerby. Nu är VH:s kanadensare David Thomson på plats för att ge klubben en viktig injektion.
– Jag är en offensivt lagd spelare, berättar han.

Annons:

Han har spelat universitetshockey i Toronto i flera säsonger och är uppvuxen cirka 25 minuter från en av Kanadas största städer.

– Toronto har alltid varit staden för mig och jag är mer av en storstadstyp som person. Men det här ska bli kul. Det är stor skillnad mot Toronto, men det lilla jag har sett av Vimmerby är fint. Todd (Winder) är en bra vän till mig och han har berättat om både laget och staden, säger David Thomson. 

Den 25-årige centern lärde känna Todd Winder, som numera huserar i Karlskrona HK, i tidig ålder. 

– Han är ett år äldre än mig och vi har vuxit upp med att spela hockey mot varandra. Vi båda hade ganska framgångsrika collegekarriärer. 

"Producerande spelare"

På tisdagen gör han sin första träning med laget. Han anlände till Vimmerby under måndagen. 

– Det känns jättebra. Alla har varit väldigt välkomnande. 

Vad vet du om Vimmerby och Sverige?

– Jag vet inte mycket om Sverige. Det här är första gången jag är i Europa, så det är en stor grej för mig. När det gäller Vimmerby vet jag bara vad Todd sagt. Hittills har det varit jättebra. Det verkar vara fina personer och det är nummer ett för mig.

Han känner sig aningen jetlaggad efter resan, men är ändå beredd att spela redan på onsdagen om all pappersexceris hinner bli löst.

– Det har varit ett par långa dygn, men jag blir förhoppningsvis van om några dagar.

Hur är du som hockeyspelare?

– Jag är en offensivt lagd spelare. Jag har alltid varit en producerande spelare som gjort ganska mycket mål. Jag har bra skott och bra händer och är bra på att hitta ytor på isen och ta mig in framför mål. 

Att det är större rink i Europa är inget som stör honom. Snarare tvärtom.

– Jag har alltid gillat den olympiska storleken på rinken. Todds collegelag hade en stor rink och jag har alltid haft bättre matcher på den typen av rink. Så det gillar jag och tycker ska bli väldigt kul. Man får lite mer tid än vad man får på nordamerikanska rinkar.

"Ska göra vad jag kan"

Vimmerby Hockey har aldrig inlett Hockeyettan så här illa tidigare. Laget är klar jumbo och har bara vunnit en av tio matcher. David Thomson, som närmast kommer från spel i Wichita Thunder under den förra säsongen, är medveten om lagets urusla start på säsongen.

– Jag vet att man har haft det kämpigt, men jag såg träningen i går och det verkar vara ett ungt och snabbskrinnat lag. Jag har pratat med Todd och Anton Carlsson har varit väldigt välkomnande mot mig. Båda har sagt att Vimmerby brukar vara ett topplag och nu jag ska jag försöka hjälpa oss till slutspel.

Kan du vara frälsaren?

– Haha, frälsaren vet jag inte. Men jag ska göra vad jag kan för att den här säsongen ska bli en succé till slut.

Om han spelar onsdagens match mot Troja/Ljungby är oklart.

– Det beror på om allt löser sig med alla papper. Jag hoppas det, men jag är tveksam.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt