VH BRÖT NIO MATCHER LÅNG FÖRLUSTTREND

Vimmerby Hockey jublar efter första segern sedan premiären hemma mot Tyringe. Troja/Ljungby besegrades med 2–0 på hemmais. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick efter nio raka förlustmatcher jubla över en efterlängtad trepoängare. Troja/Ljungby besegrades med 2–0.

Vimmerby Hockey har underpresterat rejält denna säsong och kom till kvällens hemmamatch mot Troja/Ljungby med nio (!) raka förluster och jumboplacering i Hockeyettan södra. Det mesta talar för att VH kommer missa allettan för andra gången sedan de tog steget upp i Hockeyettan.

VH fick det psykologiskt viktiga 1–0-målet efter en och en halv minut. Oscar Gustafsson erövrade pucken i ett bra läge framför Wictor Ragnewall och hittade en fri Hugo Ollila som gjorde inget misstag när han fick chansen på bortre stolpen.

Lagen turades om att hålla i taktpinnen i en spelmässigt jämn första period. Troja/Ljungby var nära att utjämna till 1–1 när Olle Söderlund satt utvisad två minuter för tripping.

Match med högt tempo

Det svängiga spelet hängde med in i andra perioden. Spelet böljade fram och tillbaka i ett högt tempo.

Troja hade vid passeringen för halva matchen en kanonchans där Robin Christoffersson fick sträcka ut ordentligt för att kunna nå pucken. Några minuter senare kom Eddie Levin fri från mittzonen och avslutade distinkt, men Ragnewall stod i vägen och avvärjde VH-forwardens skott.

I periodens slutskede hade VH problem med att få ut pucken ur egen zon och Robin Christoffersson fick prov på sitt stabila målvaktsspel.

Troja/Ljungby inledde tredje perioden bäst innan VH tog sig tillbaka och vaskade fram flera målchanser på kort tid. Charlie Björklund hade den bästa chansen efter Jakob Karlssons passning i sidled, men skottet räddades.

Avgörande i spel fem mot tre

Troja/Ljungby var ytterst nära 1–1 med drygt sex minuter kvar då de hade en puck i Christofferssons högra stolpe.

Vimmerby fick efter 56.48 chansen i fem mot tre efter att Troja drabbats av en dubbelutvisning. Wictor Ragnewall fällde Isac Andersson samtidigt som laget spelade med sex man på isen.

Då utökade Vimmerby sin ledning till 2–0 när Eddie Levin gjorde sitt första mål för säsongen

604 personer såg Vimmerby bryta den negativa trenden. Vimmerbys nästa match är borta mot Kalmar HC nästa fredag.

Vimmerby Hockey–Troja/Ljungby 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (1.31) Hugo Ollila (Oscar Gustafsson)

Tredje perioden: 2–0 (57.44) Eddie Levin (Jakob Karlsson) i spel fem mot tre

Skott: 25–23 (7–7, 7–8, 11–8)

Utvisningar, VH: 1x2 min, Troja 3x2 min

Publik: 604 åskådare