VH J20 vände underläge till seger i målrik tillställning

Vimmerby Hockeys J20-lag besegrade Värnamo GIK efter en stark vändning i sista perioden. Foto: Ossian Mathiasson

3–2-ledning efter första perioden och 5–6-underläge efter 40 minuter. Sedan tryckte Vimmerby Hockeys J20-lag gasen i botten och slog Värnamo GIK med 8–6.

VH J20 spelade sin sista grundseriematch hemma mot Värnamo GIK på lördagseftermiddagen. Ett ineffektivt VH ledde med 3–2 efter första perioden och allt talade för att de skulle dryga ut sin ledning i de två avslutande perioderna.

Så lätt ville inte gästerna från Värnamo ge sig. Värnamo kopplade till och me greppet om matchen i mittperioden och gick upp i ledning med 6–5 inför tredje perioden.

VH J20 vände dock på matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 5–6 till 8–6. Joel Juneskog satte kvitteringen och Theo Lundqvist prickade in ledningsmålet i powerplay. Hampus Karlsson avslutade målskyttet med 8–6, hans sjätte poäng (2+4) i denna match.

VH avslutade grundserien med fyra raka segrar och slutade fyra i J20 division 1D.

Poäng, VH J20: Hampus Karlsson 2+4, Theo Lundqvist 3+2, Theo Kennmark 1+2, Ilya Kriklya 0+3, Oscar Norell 1+1, Joel Juneskog 1+0, August Wester 0+1, Leo Andersson 0+1, Filip Pettersson 0+1.