Annons:

VH har ingen chans att nå Allettan – möter serieledaren i eftermiddag

Vimmerby Hockey möter Karlskrona HK på bortais i dag. Foto: Ossian Mathiasson

VH har ingen chans att nå Allettan – möter serieledaren i eftermiddag

Vimmerby Hockey bärgade säsongens första bortaseger i Blekinge i onsdags. I dag kan VH plocka en ny bortaseger i Blekinge. 
– Jag tycker att vi har haft flera bra matcher på sistone, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård inför bortamatchen mot serieettan Karlskrona HK.

Annons:

Vimmerby Hockey sitter i detta nu i bussen på väg till Blekinge för att möta serieledaren Karlskrona HK. 

– De är farliga offensivt så det gäller att vi är vakna och försöker ta bort så mycket tid som möjligt från deras skickliga spelare genom att ligga nära dem. Även om de har en spelare på sig är de bra på att hitta medspelare och passningar. Det blir en utmaning för oss i spelet utan puck och i spelet i egen zon. Det ska bli roligt att se hur vi klarar av det, säger Hampus Sylvegård om KHK:s styrkor. 

Efter en tuff start på säsongen har Vimmerby hittat mer rätt på sistone och vunnit flera matcher. 

– Skönt att vi har fått utdelning i både egen zon och offensiv zon. Jag tycker någonstans att spelet har satt sig plus att vi har satt bättre rollacceptans. Det är sådana saker som tar lite tid och det tog nog lite längre tid än vad vi hade förväntat oss. Vi har gjort bra matcher från Troja hemma och framåt och jag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen, säger Sylvegård. 

VH slog KRIF Hockey med 2–1 på bortais i onsdags. Sylvegård upptäckte brister i spelet med puck när han såg matchen i repris. 

– Jag hade i båset en känsla av att det var en okej match, men när jag såg om matchen så var det en strulig match och framför allt i spelet med puck. Jag tycker någonstans att vi löser det på ett bra sätt, framför allt spelet utan puck. Vi förväntar oss mer av vårt spel med puck och hoppas att vi kan få ordning på det i dag. 

Ingen chans att nå Allettan

Vimmerby Hockey har tre matcher kvar att spela och ingen chans att komma ifatt Halmstad på den femte och sista Allettanplatsen. Halmstad slog Troja/Ljungby efter förlängning i fredags och det skiljer nu elva poäng mellan Halmstad och VH.

– Vi ska avsluta serien på ett bra sätt och göra bra matcher för att få en bra känsla till fortsättningsserien. 

Robin Christoffersson är sjuk och Jacob Isaksson är fortsatt skadad. Anton Carlsson spelar sin sista match med Tingsryd i dag och ansluter till VH-truppen i morgon. 

– Det är skönt att vi närmar oss fullt lag. Det är många lag som har sjukdomar och skador vid den här tiden. 

Fotnot: Det framgick felaktig information i ursprungsartikeln om att VH hade en teoretisk chans att nå Allettan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt