FORMSVAGT VIK TOG VIKTIG TREPOÄNGARE MOT AIK

Troy Loggins gjorde två mål när Västerviks IK slog AIK med 4–1. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK har haft det tungt på sistone och tog nu en viktig seger.

AIK är ett bra lag men Västervik var bättre i de flesta momenten.

Lagmässigt var det en mycket viktigt seger för VIK. Segern var ett bra kvitto på att laget kan vinna.

Bra spel och bra utdelning. Västerviks IK var tillbaka på banan igen efter förlusten borta mot Björklöven i fredags. I kväll hade VIK seger i ögonen och vågade gå för seger. AIK försökte att stå emot och kontra. Men det höll inte.

Marcus Vela styrde in 1–0 efter drygt åtta minuter på en skottpassning från Grayson Pawlenchuk.

Sex minuter senare kom 2–0 när Troy Loggins vek in från vänster och satte pucken i taket bakom Niklas Lundström i AIK–kassen.

AIK hade två slumpchanser, ett som tog i stolpen och ett när Daniel Muzito-Bagenda fick ett friläge.

AIK blev lite hetare med den offensiva forecheckingen och flyttade fram positionerna. Spelmässigt jämnades matchen ut något även om det var hemmalaget som fortsatte att sitta i framsätet.

AIK fick ett powerplay efter sju minuter men lyckades inte skapa något. Istället var det Krogdahl som fick en passning när han kom ut från utvisningsbåset. Han blev fri med Lundström och avslutet räddades av AIK-keepern och Krogdahl fick en andra chans med fick inte in returen heller.

Suoranta satte trean

3–0 målet kom efter drygt tolv minuter när Simon Suoranta fick en perfekt passning på offensiva blålinjen av William Wiå. Simon gjorde inget misstag utan satte pucken mellan benen på Lundström.

Sista perioden blev en period där VIK spelade mycket på säkerhet och fixade en säker trepoängare.

Troy Loggins sköt 4–0 i powerplay efter 54.37. AIK fick kort därpå in ett tröstmål och sedan försökte AIK spela sex mot fem i jakten på ytterligare en reducering.

Lagmässigt gjorde VIK en bra match och vågade tro på seger i 60 minuter. VIK möter Kristianstad på bortais på fredag.

Västerviks IK–AIK 4–1  (2–0, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (8.37) Marcus Vela ass: Hugo Gabrielsson. Max Krogdahl. 2–0 (14.59) Troy Loggins ass: Grayson Pawlenchuk, Anton Schagerberg.

Andra perioden: 3–0 (12.11) Simon Suoranta ass: William Wiå, Anton Schagerberg.

Tredje perioden: 4–0 PP (14.37) Troy Loggins ass: Daniel Brickley. 4-1 (15.17) Oscar Nord.