Annons:

Toppmatch hemma för VH i eftermiddag – ny serieledare vid seger

I efetrmiddag väntar nu match för Vimmerby Hockey då tabelltvåan Eskilstuna Linden kommer på besök. Foto: Arkivbild

Toppmatch hemma för VH i eftermiddag – ny serieledare vid seger

Matchandet är tätt för Vimmerby Hockey i vårettan. I eftermiddag väntar toppmatch hemma mot Eskilstuna Linden – match nummer två av fem inom loppet av nio dygn. Seger där så går VH upp i serieledning.

Annons:

Fredag, söndag, onsdag, fredag, söndag. Det ges inte mycket tid för vare sig träning eller vila i det stim av matcher som Vimmerby Hockey befinner sig i just nu.

– Det är intensivt och tajt, men samtidigt väldigt kul. Man får anpassa träningarna efter spelschemat och lätta lite på det när det är så här tätt matchande, förklarar Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey står på sju poäng efter de tre första spelade omgångarna av Hockeyettans södra vårserie. Den snöpliga poängförlusten (förlust i overtime) borta mot Huddinge i premiären har följts upp av två starka segrar; 4-1 mot topptippade Borås och så 6-1 borta mot Segeltorp i fredags.

"Gjorde många bra saker"

– Mot Segeltorp i förrgår tycker jag att vi gjorde många bra saker – framför allt offensivt. Vi producerade sex mål, skapade mångachanser och kom även i gång i powerplay. Skönt att få lite leverans på de sakerna.

– Däremot tycker jag att vi emellanåt bjöd dem på lite för enkla lägen i vår egen zon, något vi måste få bort till i eftermiddag. Visst, det är tyvärr lätt att det blir så om man upplever att man är lite bättre än motståndarna och man tror att det ska gå enkelt, men det funkar inte att fuska – då smäller det direkt. Samtidigt kan det vara bra att det händer, att man blir bestraffad, det ger en tydlig påminnelse om vad som krävs. Det är viktigt att ha full ödmjukhet inför nästa byte även om man leder med 5-0, säger Hampus Sylvegård.

Effektiva motståndare

Med sina sju poäng parkerar Vimmerby på tredje plats i den haltande tabellen. I eftermiddag väntar Eskilstuna Linden hemma, som ligger en poäng före Vimmerby på andra plats. Seger där så kliver VH upp i ensam serieledning efter fyra omgångar (serieledande KRIF har nio poäng och spelade sin match i fjärde omgången i går).

– Jag har sett flera matcher med Eskilstuna. Det är ett bra lag, och med tanke på att de slog Borås vet vi hur tufft det kommer bli, säger VH-tränaren.

– Mot Borås var Eskilstuna sjukt effektiva och gjorde mål på de chanser de skapade. Därför gäller det för oss att ha tålamod och vara konsekventa i spelet i egen zon. Eskilstuna gjorde det också svårt för Borås att komma in på kassen, så där måste vi vinna kampen.

Vimmerby kommer till spel med samma lag som senast, vilket innebär att skadade trion Anton Carlsson, William Dageryd och Oskar Lindgren fortfarande saknas. Robin Christoffersson vaktar VH:s mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt