Annons:

Fjärdekedjan levererade dubbla mål:

Vimmerby Hockey besegrade KRIF Hockey efter en helgjuten insats. Fjärdekedjan noterades för två mål. Foto: Ossian Mathiasson

Fjärdekedjan levererade dubbla mål: "Viktigt att många bidrar"

Vimmerby Hockey gjorde en klockren insats mot KRIF Hockey. Två av fyra mål gjordes av fjärdekedjan. 
– Målskyttet har släppt för mig och för vår kedja, säger Balint Horvath. 

 

Annons:

Vimmerby Hockey studsade tillbaka och gjorde en i stort sett felfri insats mot KRIF Hockey. Det blev seger med 4–2 i toppmötet. Balint Horvath skrev in sig i målprotokollet och var en av många lyckosamma spelare på isen. 

– Vi hade återigen bra effektivitet, men det absolut viktigaste var att vi tog steg framåt i vår prestation. Det såg bättre ut över 60 minuter, säger Balint Horvath. 

VH förlorade mot jumbon Köping i onsdags och hittade tillbaka till sitt spel i dagens match. 

– Vi var bättre synkade i vår forecheck och hittade bättre lösningar med pucken. 

"Bara att sätta dit den"

Balint Horvaths mål betydde 2–0 i mitten av första perioden. Han stod på rätt plats i slottet och satte pucken efter fin passning från Olle Söderlund. 

– Jag tror att det var en sekund kvar i powerplay. Jag fick en jättebra passning av Olle (Söderlund) så det var bara att sätta dit den i öppen kasse.

Fjärdekedjan låg även bakom 1–0-målet då Charlie Björklund hittade nätet efter en delikat passning från Hugo Ollila. 

– Det är jätteviktigt att det är många spelare som bidrar. Det gäller att vara stark på pucken så vi behåller den inom laget och skapar tryck på motståndarna. Det är lika viktigt att vi går in framför mål och hittar instick i slottet, vilket vi gjorde i dag. 

Vad säger du om din egen insats i dag? 

– Jag tycker att det har gått bra för egen del på sistone. Jag känner mig i bra form. I dag hade jag lite ont i ryggen sedan fysen, men ”Rille” (Rickard Söderlund) hjälpte mig mycket med massage. Det var inte säkert att jag skulle spela, men jag kände inte av det så mycket.

Leder serien med tre poäng

Halva fortsättningsserien är spelad och VH ligger etta, tre poäng före Huddinge och Eskilstuna. 

– Jag tycker att vi ska fortsätta som vi gör. Det är viktigt att vi tar steg framåt i varje match som går och det är lika viktigt att vi checkar in på träningarna. Att vi leder serien skapar en trygghet. Vi kan släppa ner axlarna och behöver inte stressa fram någonting. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt