Annons:

VH:s slutspelsäventyr inleds i kväll – Dalens tränare förväntar sig jämn matchserie

Vimmerby Hockey ställs mot HC Dalen i kvartsfinalserien som inleds med dubbla matcher i Norrahammar i dag och i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s slutspelsäventyr inleds i kväll – Dalens tränare förväntar sig jämn matchserie

Vimmerby Hockey får tampas med HC Dalen i kvartsfinalen. Första matchen spelas i Norrahammar i kväll.
– Det ska bli spännande att gå in i den här matchserien, säger Dalens huvudtränare Daniel Josefsson. 

Annons:

Ishockeysäsongen har kommit till den punkt då slutspelet startar och 20 lag från Hockeyettan gör upp om en plats i Hockeyallsvenskan. 

Kvartsfinalspelet avgörs i bäst av fem matcher och Vimmerby Hockey, som blev valda av HC Dalen i söndags, börjar med två raka bortamatcher (tisdag och onsdag). Därefter väntar match i Vimmerby på lördag och om det behövs även på söndag. En eventuell femte och avgörande match spelas med Dalen som hemmalag nästa söndag. 

HC Dalens huvudtränare Daniel Josefsson ser fram emot att kliva in i matchserien mot Vimmerby. 

– Det är någonstans det här vi bygger för tidigt och killarna gillar att spela den här typen av matcher, säger Daniel Josefsson. 

"Vi vet vad som väntar"

Dalen hade Vimmerby, Halmstad och Karlskrona att välja på och tog Vimmerby som det lägst rankade laget.

– Vi har givetvis tittat på alla lag och har ganska bra koll. Vimmerby passade bra utifrån bland annat ranking och vi vet vad som väntar när vi möter dem.

Vad vet ni om Vimmerbys sätt att spela?

– Det är ganska likt mot vad det har varit tidigare. Vi förväntar oss jämna matcher och hög fart i spelet. Vimmerby är ett lag som har fungerat bra i vårserien och fått med sig en hel del vinster. Det gäller att fokusera och optimera vårt spel på bästa sätt för att få det att väga åt vårt håll. 

Många tror att det kan bli en matchserie över fem matcher, något som Josefsson inte lägger så mycket energi på. 

– Jag har inte funderat så långt utan jag fokuserar på matchen i morgon (läs i dag). Går man in i en matchserie så är vi givetvis peppade för att det kan gå så långt som det krävs. 

Är det några spelare i Vimmerby som ni måste hålla extra koll på?

– Absolut, det är bara att kika i poängligan så ser man vilka spelare som sticker ut lite extra. Jag tycker att vi har bra koll.

"Vi känns på och trygga"

Dalen vann den västra grundserien och slutade femma i den södra allettan. 

– Säsongen har vuxit allteftersom och ingången i allettan var väldigt bra rent poängmässigt. Vi hade en period där vi inte tog lika mycket poäng men det gjorde någonstans att vi behövde analysera lite mer för att se vad vi behöver göra bättre för att hela tiden ligga på en hög nivå. Vi har ett ganska ungt lag som har fått utvecklas under säsongen, säger Josefsson. 

Hur känns er form inför slutspelet?

– Den känns bra, det finns ingen tvekan. Man vinner och man förlorar en del matcher i tuffa serier. I allettan fanns det matcher där vi kunde vara nöjda med ganska mycket men där vi kanske inte drog det längsta strået. Vi känns på och trygga i det vi har gjort sista tiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt