Annons:

Första bussen fylldes på två timmar – många VH-supportrar väntas till Nybro

Många VH-supportrar väntas till Nybro på söndag för att stötta sitt lag i kampen om en kvalserieplats. Foto: Simon Henriksson

Första bussen fylldes på två timmar – många VH-supportrar väntas till Nybro

Vimmerby Hockey har tvingat fram en femte semifinal i Nybro på söndag. Med sig till den avgörande matchen kommer laget ha ett stort supporterfölje. 
– Första bussen är fylld och vi håller just nu på och fyller buss två, säger Oscar Hultqvist, samordnare för bussresan.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde en riktigt bra matchserie mot HC Dalen och slog ut laget från Norrahammar i tre raka matcher. Den jämna semifinalserien mot Nybro Vikings inleddes med två förluster på bortaplan och har fortsatt med två starka segrar på hemmais. 

Nu avgörs allt i Liljas Arena i Nybro på söndag eftermiddag. Ett stort supporterfölje från Vimmerby väntas i söndagens femte och helt avgörande match. 

VH-supportern Oscar Hultqvist håller i trådarna. Första bussen är fylld och andra bussen är bokad. Runt 70 personer hade anmält sig vid 16-tiden på fredagen. 

– Intresset är väldigt högt. Det är i dagsläget 53 personer i buss ett och 15 personer i buss två. Jag la ut information om bussresan klockan 11 och när jag två timmar senare fyllde i Excel-dokumentet var första bussen fylld, säger Oscar Hultqvist och fortsätter:

– Jag tänker att många slutar klockan 16 nu på fredagen, kommer hem och kollar Facebook eller Dagens Vimmerby och ser att det anordnas bussresa till Nybro. Då kanske man anmäler sig och jag märker att det hela tiden plingar i telefonen. 

Kalmarsupportrar stöttar VH 

Folk från Kalmar HC:s supportergrupp har hört av sig. 

– De har sagt att de vill vara med, stötta VH och skicka Nybro på sommarlov. Det är alltid välkommet med stöd. 

Han har anordnat samtliga supporterresor under VH:s slutspelsresa. 

– Jag tycker att det är kul att följa med på supporterresor. När tanken var att det inte skulle bli någon bussresa förra helgen så tänkte jag att vi måste fixa en buss. Det är kul när folk verkligen uppskattar det, är positiva och kommer med hejarop.

Det är en spännande femte och helt avgörande match som väntar i Nybro på söndag. 

– Det är väldigt kul. All credd till spelarna och tränarna som har kört på med sitt spel hela säsongen. De har inte gjort någon panikändring med någon sparkad tränare eller panikvärvning. De har kört på och nu verkar det ge frukt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt