Annons:

VH-supportrar på väg till Upplands Väsby:

Viktig match i jakten på Hockeyallsvenskan i Upplands Väsby. Då får Vimmerby Hockey stöd på läktaren från många tillresta supportrar. Foto: Privat

VH-supportrar på väg till Upplands Väsby: "Förväntningarna ligger i luften"

Vimmerby Hockeys dröm om Hockeyallsvenskan lever i allra högsta grad. I kvällens match mot Brödernas/Väsby får spelarna stöd från tillresta supportrar. 
– Vi är 32 personer i bussen, säger Oscar Hultqvist. 

Annons:

Vimmerby Hockeys efterlängtade seger borta mot Kristianstads IK i tisdags öppnade upp kvalserien till Hockeyallsvenskan. Med två omgångar kvar av kvalserien ligger Kristianstads IK etta, två poäng före Hudiksvall och Vimmerby. Samtidigt som VH ställs mot Brödernas/Väsby på bortais gör Hudiksvall och Kristianstad upp i en högintressant match i Hälsingland. 

Vimmerby Hockey kommer stöttas av en stor skara supportrar i kvällens match då en supporterbuss med 32 personer begav sig mot Upplands Väsby vid 14-tiden på torsdagen.

– Vi ordnade med supporterbussen efter vinsten i tisdags. Jag har fått önskemål från William (Alftberg) och spelarna på jobbet (Vida) om att fixa buss till Väsby. Han sa det tidigt med tanke på att det är sista bortamatchen. Det är en tanke som har funnits med i bakhuvudet, säger Oscar Hultqvist som har ordnat supporterresan tillsammans med Tommie Andersson.  

"Förväntningarna ligger i luften"

Flera lokala företag har gått in med pengar och sett till att bussresan till norra delarna av Stockholm är gratis för supportrarna. 

– Sponsorerna är guld värda. Stämningen är god och familjär och förväntningarna ligger i luften. Det spelas skön musik och folk dricker öl och äter ölkorv. Magnus Almgren har fixat med frallor som man kan köpa för att sponsra Vimmerby Hockey. Jag hoppas på att någon som är utflyttad från Vimmerby och som bor i Stockholmsområdet kommer på matchen. 

Hur ser du på VH:s läge att vinna kvalserien och gå upp i Hockeyallsvenskan?

– Blir det vinst i kväll samtidigt som Hudiksvall vinner på övertid är läget optimalt. Då är det bäddat för fest hemma i Vimmerby på lördag. 

Vad tror du om kvällens match?

– Jag tror på det. Jag har alltid tippat 4–0 till VH, men jag vet inte om jag törs göra det i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt