Annons:

KLART: VÄSTERVIK ÅKER UR HOCKEYALLSVENSKAN

Västerviks sjuåriga sejour i Hockeyallsvenskan tog slut ikväll. Foto: Bildbyrån

KLART: VÄSTERVIK ÅKER UR HOCKEYALLSVENSKAN

Efter sju raka säsonger i Hockeyallsvenskan åker Västerviks IK ur. Ikväll blev det förlust i måstematchen hemma mot Tingsryd. TAIF nollade Västervik för tredje gången i matchserien och vann med 2-0.

Annons:

Tingsryd säkrade därmed nytt kontrakt i Allsvenskan efter totalt 4-2 i matcher. Kvällens match var tillknäppt – men Tingsryd lyckades göra både 1-0 och 2-0 i mittakten. I sista höll man sedan undan och gamle Vimmerby Hockey-målvakten Tomas Rydén blev stor hjälte för de grönvita. Rydén höll nollan i tre av de sex kvalmatcherna.

För Västerviks IK väntar nu spel i Hockeyettan – vilken serie man hamnar i är oklart.

TAIF täta i defensiven

Sett till matchen ikväll så hade Västerviks IK hittat tillbaka spelet laget presterade hemma i söndags och satte full press på Tingsryd från första nedsläpp. På grund av avstängningarna på Sahlqvist och Winquist så hade Victor Öhman klätt om – som reserv.

VIK trampade på bra och hade en hel del spel i gästernas zon. Tomas Rydén fick sträcka ut rejält några gånger plus att utespelarna gav honom stor hjälp med bra jobb.

Ett ledningsmål hängde i luften för VIK men kom inte.

Tingsryd såg lite försiktiga ut när de istället borde ha gått på ullstrumporna som de gjorde hemma i onsdags. Gästerna skapade några bra chanser i slutet perioden men där Emil Kruse var på hugget. Gästerna hade även ett powerplay – som man utnyttjade väldigt dåligt.

I andra fortsatte VIK att pressa på men gästerna spelade ett gediget styrspel och hade hela tiden hemmaspelarna ute runt sargerna, dessutom hade VIK svårt att ta skott mot mål för att splittra Tingsryds styrspel.

Gästerna var tyngre i anfallsspelet och VIK:s defensiv inte lika tät.

Ettan och tvåan kom

Det visade sig första gången när lagen spelade fyra mot fyra. Felix Olsson kom från högerkanten och snett över och in till vänsterkanten och fick iväg ett skott ur mycket snäv vinkel som Emil Kruse inte fick tag i.

Efter det målet hade Tingsryd två riktigt bra chanser, ett i stolpen och en crosspassning som var på håret att styras in.

2?0 hängde i luften och kom också efter knappt 19 minuter när Daniel Öhrn fick tag i pucken i vänsterläge, klev fram och satte upp pucken klockrent i krysset.

Sista perioden blev ett slag för Västervik att försöka få hål på Tingsryd. Det lyckades inte. Gästerna var för bra defensivt.

Matchstraff – igen för VIK

VIK drog på sig ytterligare ett matchstraff när Carl-Henrik Edwardsson manglade in gästernas Felix Olsson i sargen. Domarna bedömde att det tog i Felix huvud. Och av Felix fall att döma tog det hårt. Det såg ut som när en boxare åker på en knock-out. Felix stod upp några sekunder efter tacklingen men föll sedan ihop – utan räkning till 10.

Sammantaget vann Tingsryd kvällens match och matchserien rättvist. TAIF är ett bättre lag än VIK. För Västervik väntar nu en nystart i Hockeyettan. 

Mer om matchen kommer inom kort. 

Fakta

Västerviks IK ? Tingsryds AIF    (0?0, 0?2, 0-0)

Första perioden: ?

Andra perioden: 0?1 (13.29) Felix Olsson ass: Ludvig Levinsson. 0?2 (18.36) Daniel Öhrn.

Tredje perioden: ?

Utvisningar: VIK: 29 min. TAIF: 4 min.

Skott: 19?17.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt