Annons:

Hockeyettan ser ut att byta kostym – då placeras VH i ny serie

Vimmerby Hockey får med stor sannolikhet byta serie, från södra till västra, när Hockeyettan går från fyra grundserier till fem i höst. Foto: Ossian Mathiasson

Hockeyettan ser ut att byta kostym – då placeras VH i ny serie

Hockeyettan ser ut att byta grundserieupplägg till kommande säsong. Det leder i så fall till att Vimmerby Hockey hamnar i en ny serie. 

Annons:

När Kiruna AIF kastade in handduken strax före jul fattade Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson att det skulle bli svårt att få ihop tio lag i norra serien och skissade på ett nytt serieuppägg för kommande säsong. 

Han har lagt förslag till Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott om att förändra upplägget för grundserien till nästa säsong. Tanken är att spela fem grundserier istället för fyra. 

”Största anledningen att vi gör detta är för att kunna begränsa resekostnaderna för många av klubbarna, vilket är den enda kostnad vi som liga kan påverka. Vi vill verkligen försöka hjälpa till här”, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson i en kommentar till Hockeyettans hemsida. 

Vimmerby placeras i ny serie

Förslaget med fem grundserier går vidare till förbundsstyrelsen och ett definitivt beslut lär komma i slutet av maj. 

”För ligan som helhet tror vi att det här är bästa lösningen. Tävlingsutskottet har försökt göra en så pass bra indelning som möjligt och har bland annat tagit hänsyn till den geografiska placeringen på klubbarna. Sen ökar vi antalet matcher i grundserien och får fler matcher av derbykaraktär, det har också vägt över i analysen”, säger Horndal.

Lagen möter varandra tre gånger i grundserierna, en ökning från 18 grundseriematcher till 21. De fyra bäst placerade lagen i varje serie går till allettan och de fyra sämst placerade lagen spelar i fortsättningsserien. Slutspelet i Hockeyettan kommer genomföras på samma sätt som i år. 

Om förändringen går igenom får Vimmerby Hockey byta serie, från södra till västra, och möta följande lag: Forshaga, Mariestad, Skövde, Tranås, Dalen, Borås och Nyköping. Kalmar HC är kvar i södra serien och ställs mot Tyringe, Karlskrona, Mörrum, KRIF, Halmstad, Troja-Ljungby och Alvesta.

Fakta

Förslag på grundserier i Hockeyettan 2023/24: 

Norra: Kiruna IF, Boden, Piteå, Kalix, Teg, Clemensnäs, Örnsköldsvik, Sundsvall.

Västra: Forshaga, Mariestad, Skövde, Tranås, Dalen, Borås, Vimmerby, Nyköping.

Mellersta: Hudiksvall, Strömsbro, Borlänge, Linden, Köping, Surahammar, Lindlöven, Falu IF.

Södra: Tyringe, Karlskrona, Mörrum, KRIF, Kalmar, Halmstad, Troja-Ljungby, Alvesta.

Östra: Väsby, Vallentuna, Huddinge, Segeltorp, Hanviken, Visby, Enköping, Wings.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt