Annons:

Nya förslaget skrotas – Hockeyettan fortsätter med fyra serier

Hockeyettan förändrar inte grundserierna utan det blir en fortsättning med fyra serier. Det innebär att Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby hamnar i samma grundserie även kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Nya förslaget skrotas – Hockeyettan fortsätter med fyra serier

Förslaget om fem grundserier i Hockeyettan läggs ner. Det blir fyra serier även kommande säsong. Vimmerby Hockey flyttas därmed tillbaka till den södra serien. 

Annons:

Vår tidning rapporterade för några veckor sedan om förslaget att förändra grundserieupplägget i Hockeyettan. Det skulle bli fem grundserier med åtta lag i varje serie istället för fyra serier med tio lag i varje serie. 

Nu skriver Hockeyettan på sin hemsida att förslaget läggs ner. Det blir en fortsättning med fyra serier med tio lag i varje serie. 

”Många klubbar tyckte förslaget var bra, men det fanns inte tillräcklig majoritet för att få igenom det”, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson i ett pressmeddelande.

Det finns sedan tidigare ett beslut om att Hockeyettan ska spelas med fyra serier med tio lag i varje. 

”För att man ändå ska kunna genomföra en förändring då krävs att alla klubbar är överens om det och så var inte fallet nu”, säger han. 

VH tillbaka i södra serien

Vimmerby Hockey skulle ha tagit plats i den västra serien men flyttas nu tillbaka till den södra serien.

Serien består därmed av följande lag: Vimmerby, Kalmar, Tyringe, Karlskrona, Mörrum, KRIF, Halmstad, Troja/Ljungby, Alvesta och Borås. 

Lagen möts hemma och borta över 18 matcher i grundserien. De fem bästa lagen i respektive serie går till allettan och lag sex till tio spelar i de två vårserierna. Hockeyettan startar preliminärt den 1 oktober i höst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt