Annons:

Han kan vara VH:s nya huvudtränare: ”Det har diskuterats”

Vimmerby Hockey är på jakt efter en ny huvudtränare. I nuläget verkar mycket tala för en hemvävd lösning med Tobias Jahr högst upp i tränarhierarkin.
– Jag ska inte sticka under stol med att det har diskuterats, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tidigare i dag kom beskedet att Magnus Jansson lämnar huvudtränaruppdraget i Vimmerby Hockey på grund av personliga skäl.

En av dem som beklagar det inträffade är Tobias Jahr, som under säsongen var tänkt att fungera som läktarcoach och assisterande tränare på is.

– Jag tycker att det är jättetråkigt både för klubben och för Magnus. Det är ingen rolig situation för honom, säger Tobias Jahr.

”Inte bara att hoppa på”

I dag och i morgon håller Tobias Jahr i träningen och på söndag ska han coacha laget i träningsmatchen borta mot HC Dalen.

Blir du ny huvudtränare?

– Jag ska inte sticka under stol med att det har diskuteras och jag vet att det finns ett intresse. Sen är det så att jag sitter med familj, heltidsjobb och ett uppdrag inom smålandshockeyn så det är inte bara att hoppa på. Skulle det bli aktuellt så har jag rätt mycket att fundera på, säger Tobias Jahr.

Har du fått någon konkret förfrågan från VH?

– Nej, det har jag inte. Det som är sagt just nu är att jag har accepterat att vara med tills det finns en lösning. Vi ska sätta oss ned efter träningen i dag och prata igenom var vi står.

Stämma av med truppen

Tobias Jahr anser sig vara redo för huvudtränaruppdraget i en division ett-klubb.

– Det tycker jag att jag är. Klart att det är ett stort steg, men kunskapsmässigt tycker jag att jag är där. Och det finns mycket backup bakom också. Om det finns något orosmoment så är det väl gentemot truppen i sådana fall. Först var jag tänkt som läktarcoach, sen var jag med på is någon vecka och nu är jag någon form av vikarie. Hur ser grabbarna på det? Det får vi i sådana fall ta en sittning runt och lyssna av.

Hur ser du på matchen mot Dalen på söndag?

– Jag tänker att någonstans måste vi börja sätta grunderna så att vi vet att vi har något att utgå ifrån. Till matchen i onsdags blev jag i stort sett bara inslängd i omklädningsrummet. Nu har jag hunnit fundera lite mer på saker och ting, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt