Annons:

Ny storförlust för Västerviks IK: ”Måste upp i nivå”

Mattias Wigley och hans Västerviks IK åkte på änne en storförlust borta mot Björklöven. Foto: Bildbyrån

Ny storförlust för Västerviks IK: ”Måste upp i nivå”

Helgen i Umeå blev inte alls vad Västerviks IK hoppades på. 6-1 till Björklöven i fredags följdes upp av tunga 6-0 på söndagen.
– Vi går ifrån koncepten helt, summerar assisterande kaptenen Mattias Wigley.

Annons:

I fredags upplevde Västervik en mardrömslik förstaperiod i bortamatchen mot Björklöven. Hemmalaget ledde med 4-0 redan efter drygt tio minuter och hade avgjort matchen.

I dag möttes lagen igen, och efter en mållös första period var det denna gång i stället den andra perioden som var mardrömslik för Västervik. För innan åtta minuter var spelat av den andra perioden var ställningen återigen 4-0 till Björklöven.

Sex mål bakåt även i dag

Siffrorna stod sig perioden ut, men liksom i matchen i fredags skulle det bli sex mål bakåt även denna dag för Västerviks IK. Skillnaden i dag var att man inte mäktade med att göra något framåt.

Björklöven kontrollerade slutperioden totalt och kunde sätta två mål inom loppet av tolv sekunder med tre minuter kvar att spela.

Återigen kom Västervik till få avslut. Bara 18 skott denna eftermiddag och noterbart är att laget bara har mäktat med att göra fyra mål på de fyra första matcherna.

I och med förlusten ligger VIK kvar på näst sista plats med en inspelad poäng. På tisdag väntar hemmamatch mot Östersund som ligger på placeringen precis framför VIK.

"Måste upp i nivå"

Assisterande kaptenen Mattias Wigley var besviken efter matchen.

– Vi gör en bra förstaperiod, minst fem gånger bättre än i fredags, men i den andra perioden går vi från koncepten helt, och efter 4-0 är matchen mer eller mindre död. I den första perioden håller vi det enkelt, vinner kamperna mot deras backar och får ner pucken enkelt i deras zon, säger han till TV4.

– I den andra perioden spelar vi mycket svårare. Vi går helt ifrån det vi sa innan matchen och spelar fast oss själva. Då blir man hårt straffad när man möter bra lag.

Att man släpper tolv mål på två matcher och bara gör ett framåt bekymrar så klart Wigley.

– Vi får ta lärdom av detta och sedan glömma det, vi har ny match på tisdag och måste upp i nivå för att vinna matcher i den här ligan.

Björklöven vann skotten med 36-16 inför 4 692 åskådare.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt