VIMMERBY FÖLL TUNGT EFTER ÖVERTID

Eddie Levin gjorde ett mål och hade den stora chansen att avgöra innan Borås 4-3-mål. Foto: Arkivbild

Det blev en tung förlust för Vimmerby Hockey i bortapremiären. Borås HC vann efter förlängning med 4-3.

Efter den tunga 1-5-premiären hemma mot Kristianstads IK i fredags väntade Borås HC på onsdagskvällen i säsongens första bortamatch.

Då var det en riktig smakstart för det gulklädda Vimmerbylaget. Redan efter 54 sekunder gjorde sena nyförvärvet Gustav Karlsson sitt första mål för tigrarna.

Isac Andersson spelade fram honom till 1-0-målet. Glädjen höll sig bara i drygt tre minuter. Då utjämnade Albin Storm till 1-1, vilket blev en ganska intetsägande förstaperiods sista mål.

Levin målskytt

Vimmerby började bäst i period nummer två. Efter 7.31 fick Eddie Levin inte riktigt träff när han fick kanonläge, men avslutet ställde ryske stjärnmålvakten Konstantin Barulin och 2-1 var ett faktum för gästerna.

Den här gången stod sig VH:s ledning ännu kortare tid. 36 sekunder senare kunde Oskar Håkansson trycka in en lös puck till 2-2.

Under den andra delen av mellanperioden fick VH chansen i matchens första numerära överläge. Vimmerby lyckades skapa en del farligheter, men något mål fick man inte till och 2-2-resultatet stod sig perioden ut.

Borås avgjorde

Den tredje akten började på absolut sämsta tänkbara sätt för Vimmerby. Niko Ahoniemi satte 3-2 redan efter 28 sekunder. Men sju minuter senare kunde Hugo Ollila kvittera till 3-3 efter ett fint avslut framför mål. Kort senare fick VH också chansen i spel fem mot fyra.

Men inte heller i det andra numerära överläget lyckades Vimmerby ta ledningen. Mot slutet av den tredje akten låg VH på för ett segermål, men man hittade aldrig något segermål.

I det efterföljande övertidsspelet fick Eddie Levin ett friläge. Han försökte sätta den mellan benen på Konstantin Barulin, men hemmakeepern klarade. Inte långt senare fick Niko Ahoniemi friläge och han däremot stänkte dit 4-3 för Borås.

Två poäng till Borås, ett till Vimmerby. Mer om matchen senare.