VH ÅKTE PÅ STORSTRYK – TIDIGARE KHL-MÅLVAKTEN IMPONERADE

Vimmerby Hockey förlorade med hela 1–5 mot Borås HC på hemmais. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick inte den omstart som de hade hoppats på. Ett effektivt och väl samlat Borås HC vann med 5–1 och fick god hjälp av tidigare KHL-målvakten Konstantin Barulin som storspelade i målet.

Vimmerby Hockey förde spelet och vaskade fram ett gäng klara målchanser i inledningen av matchen, men det var gästande Borås som öppnade målskyttet. Backen Christoffer Häggblad fick pucken mellan tekningscirklarna och prickade in 1–0 över Robin Christofferssons högra axel.

VH skakade av sig baklängesmålet och var kort därpå nära att utjämna 1–1. Istället gick Borås till ett av relativt få anfall i inledningsperioden och utökade ledningen till 2–0. Emil Saarinen-Ek lyfte blicken och slog en smart passning till Gustav Arvidsson som fick öppet mål i slottet.

VH släppte in mål i powerplay

Efter en spelmässigt jämn start på andra perioden parkerade VH långa stunder i offensiv zon. Problemet var att de inte lyckades få hål på den tidigare KHL-målvakten Konstanstin Barulin som var omutlig och tog samtliga VH-skott.

När VH missade chansen att göra mål i två raka powerplay drygade Borås ut ledningen ytterligare. Nico Joki kom direkt från utvisningsbåset, blev fri med Robin Christoffersson och avslutade kliniskt över hans vänstra benskydd.
Ett mentalt knäckande baklängesmål för Vimmerby som tidigare hade legat på för att spräcka målnollan.

Det blev ännu värre när Vimmerby fick chansen i powerplay för tredje gången och släppte in 4–0 14 sekunder in i det numerära överläget.

För Vimmerby var det full fart framåt som gällde i tredje perioden. Oskar Lindgren tände ett visst hopp när han reducerade till 4–1 efter 33 sekunder, men det var det enda målet som VH lyckades göra.

Niko Ahoniemi fastställde slutresultatet till 5–1 på straff och bärgade tre poäng i Arena Hansson Konsult & Konstruktion.

Fakta

Vimmerby Hockey–Borås HC 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (8.35) Christoffer Häggblad (Gustav Arvidsson, Emil Saarinen-Ek), 0–2 (13.06) Gustav Arvidsson (Emil Saarinen-Ek, Nico Joki),

Andra perioden: 0–3 (34.40) Nico Joki (Anders Eriksson), 0–4 (37.22) Anders Eriksson (Christoffer Häggblad, William Svensson), i spel fyra mot fem

Tredje perioden: 1–4 (40.33) Oskar Lindgren (Hugo Ollila), 1–5 (47.33) Niko Ahoniemi (straff)

Skott: 40–29 (10–13, 18–9, 12–7)