KLASSKILLNAD NÄR VIMMERBY KROSSADE MÖRRUM

Vimmerby Hockey krossade Mörrums GoIS med 8–0. Foto: Ossian Mathiasson

Snacka om klasskillnad. Vimmerby Hockey var flera klasser bättre än Mörrums GoIS och vann med förkrossande 8–0 på hemmais.

Vimmerby Hockey angav tonen direkt från start och visade upp stor kreativitet i sitt offensiva spel. Fullt logiskt kom också ledningsmålet efter några minuters spel.

Hugo Ollila hittade in med en passning till Isac Andersson i slottet och forwarden avslutade kliniskt i nättaket.

VH klarade därefter av ett boxplay utan problem och fortsatte trumma på i offensiven. 2–0 kom efter ett mönsteranfall efter knappt tolv minuters spel. Adam Petersson tog sig förbi sin bevakning på högerkanten och hittade in till Carl Sjöberg i mitten och Martin Pärna blev serverad öppet mål på bortre stolpen.

Fyra mål i mittperioden

Vimmerby fick en lysande start på andra perioden med 3–0 efter två minuter och 4–0 efter fyra minuter. Hugo Ollila prickade in 3–0 i ett fritt läge i slottet och Jakob Karlsson styrde in Martin Pärnas passning fram till 4–0 i powerplay.

Det var långa stunder spel mot ett mål och VH gjorde ytterligare två mål innan andra perioden var över. Sebastian Linder gjorde en pausfint innan han avlossade ett skott som letade sig in till 5–0.

Med 42 sekunder kvar av andra perioden gjorde Isac Göransson sitt första mål för säsongen. Det var dessutom en delikatess som centern i fjärdekedjan bjöd på. Han fintade bort sin back i ena sarghörnet och lurade även Mörrumskeepern för att sedan elegant lägga in pucken vid första stolpen.

Toppmöte på söndag

Mörrums stjärna Marcus Paulsson drog på sig ett matchstraff i upptakten av tredje perioden och VH gjorde sitt tredje powerplay-mål för aftonen. Jakob Karlsson stångades framför Mörrums inbytte målvakt Martin von Schoultz och lyckades tråckla in 7–0.

Vimmerby vann till slut med 8–0. VH satte upp ett fint anfall där Anton Carlsson slog en diagonalpassning fram till Martin Pärna som satte dit det åttonde VH-målet.

VH spelar hemma redan på söndag när toppkonkurrenten Halmstad Hammers kommer på besök.

Vimmerby Hockey–Mörrums GoIS 8–0 (2–0, 4–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (4.17) Isac Andersson (Hugo Ollila, Carl Sjöberg) i spel fem mot fyra, 2–0 (11.59) Martin Pärna (Carl Sjöberg, Adam Petersson)

Andra perioden: 3–0 (22.05) Hugo Ollila (Gustav Karlsson, Isac Andersson), 4–0 (23.58) Jakob Karlsson (Martin Pärna, William Dageryd) i spel fem mot fyra, 5–0 (38.41) Sebastian Linder (Elias Lindgren, Oskar Lindgren), 6–0 (39.18) Isac Göransson (Elias Lindgren, Filiph Åström)

Tredje perioden: 7–0 (44.49) Jakob Karlsson (Eddie Levin, Martin Pärna), 8–0 (54.59) Martin Pärna (Anton Carlsson, Jakob Karlsson).

Skott: 39–23 (15–5, 12–7, 12–11)